امنیت سایت

 

محافظت و افزایش امنیت سایت دغدغه ای برای تمامی مدیران وبسایت ها و فروشگاه های اینترنتی است.امنیت سایت نه تنها برای مالک دامنه بلکه برای موتورهای جستجو نیز اهمیت دارد و در سئو سایت تاثیر می گذارد و گوگل وبسایت هایی که امنیت بالاتری دارند، توجه بیشتری دارد. کاربران هم به وبسایت هایی اعتماد می کنند که بالاترین ضریب امنیتی را رعایت کرده باشند. 

 

چرا  حفظ دامنه ارزشمند است؟

پس از ثبت دامنه ir یا دامنه بین الملل، هر شخصی که بتواند از طریق ثبت کننده نام شما به حساب دسترسی پیدا کند، می‌تواند نام دامنه شما را ربوده و در نتیجه بازدیدکنندگان سایت شما را به وب سایت خود هدایت کند. این شخص به ایمیل های شما نیز دسترسی خواهد داشت. اگر هکر موفق به سرقت نام دامنه شما با انتقال آن به نام خود با یک ثبت کننده جدید شد، باید یک نبرد حقوقی طولانی و گران قیمت و یا پرداخت مجدد قیمت دامنه را برای بازگرداندن نام دامنه انجام دهید. بنابراین حفاظت از دامنه بسیار مهم و ضروری می باشد.

چرا  حفظ دامنه ارزشمند است؟

12 راهکار افزایش امنیت دامنه

 

  • CMS

سیستم های مدیریت محتوا، قالب ها و افزونه ها در صورتی که به قصد نفوذ به اطلاعات سایت شما طراحی شده باشند می توانند باعث به خطر افتادن سایت شوند. به همین علت توصیه میشود برای دانلود این موارد حتما به سایت اصلی مراجعه کنید.

  • انتخاب هاست مطمئن

اطلاعات شما در بستر هاست قرار دارد و اگر امنیت هاست تامین باشد قسمت عمده ای از امنیت سایت هم برقرار است. بنابراین هاست خود را از شرکت های معتبری تهیه کنید تا اطلاعاتتان همیشه حفظ شود.

  •  امنیت سرور 

اکثرا شرکت های ارایه دهنده خدمات وب تمام موارد امنیتی لازم را برای محافظت از سرورهای خود و همچنین وب سایت شما را انجام می دهند، اما در صورتیکه وب سایت خود را بر روی سرور اختصاصی شخصی خود راه اندازی نموده اید، باید برای افزایش امنیت سایت به برخی از نکات توجه بسیاری کنید.

  •  SSL و امنیت وبسایت

گواهی SSL یک پروتکل امنیتی برای امن سازی فضای انتقال اطلاعات در اینترنت می باشد. بنابراین استفاده از این پروتکل در مواقعی که نیاز به انتقال اطلاعات شخصی و محرمانه کاربران بین وب سایت و وب سرور یا دیتابیس وجود دارد، می تواند موجب افزایش امنیت انتقال داده ها گردد. هکرها اطلاعات انتقال یافته بین سرور و وب سایت ها را ردیابی می کنند و در صورتیکه محیط این انتقال از امنیت کافی برخوردار نباشند، آنها می توانند به راحتی اطلاعات کاربری و شخصی هریک از کاربران را به سرقت ببرند.

  •  ابزارهای امنیتی

موثرترین روش انجام تست امنیت سایت، معمولا استفاده از ابزارهای امنیتی است که با نام (Penetration Test) شناخته می شوند. برای بررسی امنیت سایت می توانید از ابزارهای آنلاین استفاده کنید تا مطمئن شوید که امنیتی کافی برای سایت وجود دارد و یا نه.

  • جلوگیری از آپلود فایل ها توسط کاربر

دسترسی به کاربران برای آپلود فایل در سرور می تواند کاری بسیار ریسک پذیر باشد. گرچه در برخی از موارد ممکن است این امکان ساده برای تغییر تصویر پروفایل کاربر نیاز باشد. اما ممکن است اسکریپت های مخربی را شامل شود که با اجرای آن ها در سرور، درهای وب سایت شما بر روی هکر ها بازگردد و اطلاعات محرمانه شما در معرض سرقت قرار گیرند.

12 راهکار افزایش امنیت دامنه

  • رمز عبور قدرتمند

انتخاب رمز های عبور پیچیده و طولانی برای قسمت های مدیریتی سرور و وب سایت، امری کاملا حیاتی است. اما همچنین باید با تمرین کاربران معمولی برای انتخاب پسوردهای مناسب نیز به حفظ امنیت حساب های کاربری آن ها کمک کند. ممکن است کاربران عادی شما از اعمال چنین قوانینی چندان خشنود نشوند اما اعمال قوانینی مانند الزام به انتخاب پسوردهایی سخت می تواند کمک بسزایی در افزایش ضریب امنیتی حساب های کاربران نماید.

  • کوئری های پارامتردار 

زمانی که هکرها از پارامترهای URL با فرم تحت وب برای دسترسی به دیتابیس شما استفاده کنند حملات هک سایت شما رخ می دهد. هنگامی که شما از قالب استاندارد استفاده می کنید، افزودن کدهای مخرب و سارق در بین کدهای شما به سادگی توسط هکرها امکان پذیر خواهد بود. این افراد با افزودن چنین کدهایی می توانند جداول شما را تغییر دهند، اطلاعات دیتابیس شما را دریافت کنند و یا برخی اطلاعات حیاتی شما را حذف نمایند. اما شما به راحتی می توانید از بروز چنین اتفاقاتی با استفاده از کوئری های پارامتردار جلوگیری نمایید. URL غیر استاندارد چیست؟

  • کدگذاری صحیح

عملیات Cross site scriptingزمانی رخ می دهد که فرد حمله کننده سعی کند تا با اضافه نمودن کدهای اسکریپت به فرم وب، کدهای مخرب خود را برای بازدیدکنندهای وب سایت شما اجرا نماید. بنابراین در هنگام طراحی و ساخت فرم های خود همیشه برای بالا بردن امنیت سایت مطمئن شوید تا اطلاعات خود را به درستی کدگذاری کرده و ارسال نمایید و تا جای ممکن از ارسال کدهای ساده HTML جلوگیری نمایید.

  • بهینه سازی پیغام های خطا 

 توجه نمایید که در صورت اشتباه وارد کردن اطلاعات کاربری، پیغام های خطای ساده ای مانند “نام کاربری یا رمز عبور اشتباه است” به کاربر نمایش داده شود. هرگز در پیغام های خطای خود دقیقا مشخص نکنید که چه بخشی از اطلاعات نادرست است زیرا از آن طریق، کار را برای هکرهایی که سعی در پیدا کردن این اطلاعات دارند، بسیار آسان تر خواهید نمود.

  • اعتبار سنجی 

برای بالا بردن امنیت سایت، عملیات اعتبار سنجی در وب سایت ها همیشه باید در هردقسمت مرورگر و سرور انجام شود. مرورگر قادر است تا برخی از اشتباهات ساده و رایج مانند عدم وارد کردن اطلاعات در فیلدهای ضروری یا وارد کردن متن در فیلد شماره تلفن را شناسایی و به کاربر اعلام نماید. 

  • به روزرسانی نرم افزارها

 زمانی که حفره های امنیتی هرچند کوچک در یک نرم افزار پدید آیند، هکر ها به سرعت با سوء استفاده از آن ها به سرور یا سایت شما رخنه می کنند. لذا تمامی سازنده های نرم افزار در دنیا سعی می کنند تا حفره های امنیتی موجود در محصولات خود را با ارایه بسته های بروز رسانی به کاربران برطرف سازند و به مرور زمان نرم افزار خود را در مقابل نفوذهای امنیتی مقاوم تر کنند.

پست مرتبط

نظر خود را بگذارید