استارت آپ چیست؟

 

در واقع استارت آپ، کسب و کار یا شرکت نوپا بوده، که در آن چند نفر بر روی یک ایده جدید کار می‌کنند. این تیم بر روی ایده موردنظرشان آن قدر تلاش می کنند تا به حالت اجرایی درآید و رشد کند.از آنجایی که هدف از راه‌اندازی یک استارتاپ پیدا کردن مدل کسب‌و‌کار جدید است، عمر آن نمی‌تواند طولانی باشد و معمولا بعد از گذشت چند سال به موفقیت می‌رسد یا بودجه‌ی آن تمام می‌شود و شکست می‌خورد. استارتاپ‌ها برای شروع فعالیت خود لزوما نیازی به ثبت شدن شرکت ندارند و از هرجا و با هر تعداد بنیان‌گذار می‌توانند فعالیت خودشان را آغاز کنند. 

 

مراحل راه اندازی یک استارت آپ موفق

 

  • بررسی نیاز بازار

شما باید بررسی کنید که چه چیزی مورد نیاز بازار است و شما چطور می‌توانید با ایده خود آن را  برطرف کنید.

  • یادداشت کنید

قطعا اید ایی که بذهنتان میرسد بعد از مدتی فراموش خواهد شد. بنابراین حتما تمامی ایده های خود را یادداشت کرده و با ایده ای جدید تر آن را بروز کنید.

  • نمونه اولیه‌ای 

 ایده‌های یاداشت شده، اگر بر روی آن ها کرا نکنید، پس از مدتی فراموش می‌شوند و ارزشی نخواهند داشت. برای به واقعیت پیوستن ایده باید یک نمونه اولیه از آن را طراح را بسازید. 

  • نمونه را به ۱۰۰ نفر نشان دهید

زمانی که نمونه اولیه را ساختید باید آن را به دیگران نشان دهید تا نظر آن ها را در مورد محصول خود جویا شوید. برای اینکار محصول خود را به ۱۰۰ نفر نشان دهید. این افراد باید از کسانی باشند که از شما هیچ شناخت و اطلاعاتی ندارند تا نظر خود را به صورت واقعی بیان کنند.

  • برطرف کردن مشکلات اولیه

قاعدتاً هر چیزی که ابتدا ساخته می شود کامل نیست و به مرور زمان تکمیل می شود. اگر نمونه اولیه مشکل خاصی دارد آن را برطرف کنید و یا از اول بسازید تا مشکل و کم و کاستی‌های آن به حداقل مقدار خود برسد.

  • پیدا کردن شریک کاری

پس از آنکه نمونه اولیه شما نتایج قابل قبولی را از خود نشان داد شما باید دنبال کسی باشید که همراه با شما به موفق رسیدن کسب و کار تلاش کند و حاضر باشد برای اینکار زمان خود را صرف کند.

استارت آپ چیست؟

  •  شرکت خود را ثبت کنید

بعد از اینکه هم بنیان گذار یا شریک پیدا کردید شما باید کسب و کار خود را قانونمند و رسمی تر کنید بنابراین شما باید نسبت به ثبت شرکت برای استارتاپ خود اقدام کنید.

  • سرمایه گذار 

اگر برای راه اندازی بودجه مالی کافی ندارید شما باید به دنبال یک سرمایه گذار باشید که حاضر باشد روی ایده شما سرمایه گذاری کند و مسائل مالی شرکت شما را برطرف کند. 

  •  محصول خود را ارائه کنید

اگر نسخه اولیه محصول شما به طور کامل آماده نبود هم اشکال ندارد شما به مرور زمان می‌توانید روی مسائلی مثل واسط کاربری، سرعت و موارد دیگر کار کنید.

  • عملکرد کاربران 

کاربرانی و مشتریانی که از خدمت یا محصول شما استفاده کردند را بررسی کنید و ببنید آیا آنها از محصول و خدمات شما راضی هستند. یانه.

  • معایب محصول خود را برطرف کنید

اگر محصول شما معایبی داشتند دوباره آن ها را برطرف کنید هر چقدر لازم بود معایب را برطرف کنید تا محصول شما کامل تر شود. اگر مشاهده کردید که تعدادی افراد کمی از محصول و خدمت شما استفاده می کنند ناامید نشوید چون به طور حتم محصول شما برای آن ها ارزشمند است.

  • محصول را به افراد بیشتری نشان دهید

برای اینکه از نقاط ضعف محصول بیشتر با خبر شوید باید محصول خود را به ۱۰۰۰ نفر نشان دهید حتی اگر شده خودتان از آن ها بخواهید که از محصول و خدمت شما استفاده کنند و نظر خودشان را در مورد آن به شما بگویند.

  • رشد داشته باشید

مربی‌ها و افراد موفق در زمینه استارتاپ پیشنهاد می‌کنند که در کار خود حتما رشد داشته باشید تا با مرور زمان به موفقیت نزدیک شوید.

  •  نتیجه کار

اگر کاربران از محصول و خدمت شما استفاده می کنند به این معنا است که شما موفق بوده اید برای ادامه کسب درآمد و کسب سود شما باید تصمیم بگیرید که آیا برای ادامه کار استارتاپ خود را ادامه می دهید یا آن را به فروش می‌رسانید.

استارت آپ های موفق در جهان

استارت آپ های موفق در جهان

 

  • AirBnB

کمپانی AirBnB که امروزه بیش از ۱۰ میلیارد دلار ارزش دارد و در سرتاسر دنیا فعالیت می‌کند، در سال ۲۰۰۷ و توسط سه جوان راه اندازی شد است. این شرکت که هم اکنون در دنیا، مسکن موقتی و اجاره‌ای برای افراد فراهم می‌کند،

  • اینستاگرام

کوین سیستروم یک فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد، اپی را ساخت که کارش به اشتراک گذاری عکس و متن بر اساس مکان و موقعیت بود. او نام این اپ را Burbn گذاشت. از طریق همین اپ با مایک کریگر آشنا شد. و هر دو با هم به هم‌بنیان‌گذاران اینستاگرام تبدیل شدند.

اکسپلور اینستاگرام و روش های رسیدن به آن چیست؟

  • واتس آپ

جان کوم و برایان اکتون با هم در یاهو کار می‌کردند و از این که در هر صفحه وب، باید با کلی تبلیغ مواجه شوند، عاصی بودند. در سال ۲۰۰۷ از یاهو بیرون آمدند و درخواست کار در فیس‌بوک را دادند. اما درخواست کار هر دویشان رد شد. آن‌ها تصمیم گرفتند تا برنامه‌ای بسازند که هیچ گونه تبلیغی نداشته باشد. بنابراین واتس‌اپ در سال ۲۰۰۹ راه اندازی شد.

  • اسنپ

اسنپ یکی از استارت آپ‌های موفق  در ایرانی است. این استارت آپ موفق شد تا با عرضه یک اپلیکیشن، تاکسی‌رانی اینترنتی در ایران را بنیان‌گذاری کند. این شرکت در سال ۱۳۹۳ و توسط شهرام شاهکار تأسیس شد و تاکنون توانسته تا میلیون‌ها دلار سرمایه ایرانی و خارجی جذب کند و به یکی از بزرگترین کمپانی‌های ایران تبدیل شود.

  • دیوار

دیوار نیز یکی از موفق‌ترین استارت آپ‌های ایرانی است . در این اپلیکیشن، افراد می‌توانند وسایل مختلف دست دوم خود را به فروش برسانند. استفاده از این اپلیکیشن رایگان است، اما برای عرضه آگهی‌های بیشتر در یک ماه، باید پول پرداخت کنید.

اطلاعاتی درباره استارت آپ 

اطلاعاتی درباره استارت آپ 

 

  • بنیانگذار استارتاپ (Founder)

به فردی که یک استارتاپ را پایه گذاری می کند، بنیان‌گذار گفته می‌شود. اینگونه افراد معمولا خلاق هستند و در اهداف و فعالیت های خود، پشتکار زیادی دارند. 

  • استارتاپ ناب (Lean Startup)

 تیم استارتاپ با تمرکز بیشتر و عمیق تر بر نیاز مشتری و شناسایی دقیق آن با صرف هزینه و زمان کمتر سعی در ارائه راه حل در قالب محصول اولیه  می نماید. با عرضه این محصول و گرفتن بازخورد به سرعت معایب و نواقص را برطرف کرده و خیلی زودتر از استارتاپ های دیگر به نتیجه مطلوب که همان محصول مورد نظر مشتری و سود آور برای تیم استارتاپ می رسد.

  • هک رشد (Growth Hacking)

 بخشی از آن بازاریابی دیجیتال است که با روش‌هایی مانند بازاریابی محتوایی، بهینه‌سازی موتورهای جست‌ وجو یعنی سئو، UI و UX سایت، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی و … انجام می‌ شود.

  • نمونه اولیه (Prototype)

مشخصات و ویژگی های اصلی محصول در حال طراحی را دارد و مبنای آزمون و ارزیابی ها قرار می‌گیرد. معمولاً نمونه اولیه، قسمتی از فرآیند تحقیق و توسعه است.

مزیت رقابتی (Competitive Advantage)

توانمندی های یک تیم که موجب برتری او نسبت به رقبا در بازار می‌ شود. در میان شرکت هایی که محصولات مشابهی را به بازار عرضه می‌کنند، برخی ممکن است با تبلیغات خلاق و ماندگار، طراحی بسته‌بندی نو یا روش‌های بهتر توزیع و یا قیمت مناسب، مزیت رقابتی برای خود ایجاد کنند.

  • نرخ سوخت (Burn Rate)

مقدار هزینه های یک استارتاپ در زمان مشخص را نشان می دهد. در واقع همان مبلغی است که یک استارتاپ در حال حاضر بطور ماهانه برای مخارج خود قبل از سود دهی اولیه نیاز دارد.

  • کار تیمی (Team Working)

هر فرد نقش تکمیلی در انجام کار دارد. در تصمیم گیری ها معمولا از هماهنگ خوبی برخوردارند. و هرکس گوشه ای از کار را به صورت حرفه ای دست می گیرد.

 

نظر خود را بگذارید