کانیبالیزیشن چیست؟

 

کنیبالیزیشن در لغت به معنای همگون خواری است. درواقع مقالات شما با یکدیگر رقابت می کنند و شانس یکدیگر را برای گرفتن رتبه از یک دیگر می گیرند. گوگل برای هر عبارت جستجو شده، فقط 1 یا 2 صفحه از یک دامنه را در صفحه نتایج جستجو نمایش می دهد. اگر شما یک دامنه با ارزش بالا داشته باشید، آن وقت این نتایج ممکن است به 3 تا افزایش یابد. زمانی اتفاق می افتد که چند پست یا مقاله در وبلاگ شما، به طور همزمان با یک عبارت جستجوی یکسان، در گوگل رتبه می گیرند. اگر شما پست ها و مقالات وبلاگ خود را با یک کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی یکسان، بهینه کنید، آن وقت این صفحات شانس یکدیگر را برای گرفتن رتبه در گوگل می گیرند.

 

 آیا cannibalization بر سئو ساعت تاثیر دارد؟

 

  1. اگر کلمات کلیدی مشخص و منحصر به فرد برای مقالات خود در نظر نگیرید، آن وقت مجبورید برای رتبه گرفتن در گوگل با خودتان نیز رقابت کنید. بنابراین کنیبالیزیشن در سئو، تاثیر منفی می گزارد.
  2. کنیبالیزیشن، تنها برای عبارت کلیدی یکسان نیست بلکه می تواند برای عبارات کلیدی مشابه نیز رخ بدهد. 
  3. کاربران گوگل پس از مشاهده دو نتیجه یکسان در نتایج که باعث سردرگم شدنشان می‎شود، تصمیم می‌گیرند وارد سایتی که چنین مشکلی دارد، نشوند. همین موضوع باعث می‌شود تا نرخ کلیک کلی سایت با افت شدید روبرو شود.
  4. یکی از استراتژی‌های جهت ایجاد پیوند، جلب ترافیک و بک‌لینک به صفحات مرتبط می‌باشد. کنیبالیزیشن کلمه کلیدی، پیوندهای بالقوه را که باید به یک صفحه خاص اطلاعاتی هدایت شوند، بین چندین صفحه ایجاد می‌کند. بدین ترتیب بازدیدکنندگان به جای ورود به یک صفحه معتبر، به صفحات گوناگونی هدایت می‌شوند.

 آیا cannibalization بر سئو ساعت تاثیر دارد؟

چگونه می توانیم کانیبالیزیشن را تشخیص دهیم؟

 

برای مثال در گوگل سرچ می کنیم: site:mirsoft.org T ،آن وقت تمامی مقالات مرتبط با این عبارت، از دیدگاه گوگل نمایش داده می شود.سپس می توانید بررسی کنید که  کدام مقاله با مقاله مورد نظر شما تداخل دارد و یا به اصطلاح کنیبالیزیشن برای آن اتفاق افتاده است.

 

cannibalization را چگونه می توان رفع کرد؟

 

  • تگ کنونیکال

این تگ به گوگل می‎گوید که صفحه موردنظر هیچ ارزشی ندارد و ربات‎ ها را به صفحه هدف منتقل می‎کند. شما می‎توانید با قرار دادن کد <“link rel= “canonical” herf=”آدرس صفحه> در صفحه کم‌ارزش‎تر و وارد کردن آدرس صفحه مهم به جای a، مشکل کنیبالیزیشن را حل کنید.

  • لینک‌سازی خارجی شدید و قوی

با استفاده از روش لینک‌سازی خارجی قدرتمند، می‌توانید این پیام را به گوگل برسانید که صفحه مورد نظرتان برای یک کلیدواژه خاص، کدامیک از صفحات موجود می‌باشد. 

  • عین کلمه کلیدی را در url قرار دهید

یکی دیگر از ترفندهای مهم برای رفع کنیبالیزیشن این است که دقیقا عین کلمه کلیدی را به فارسی یا انگلیسی در آدرس صفحه خود به کار ببرید. البته این کار را پس از آن‌که پیج قبلی را به یک آدرس جدید ریدایرکت کردید، انجام دهید.

cannibalization را چگونه می توان رفع کرد؟

  • بهینه کردن مجدد 

اگر چه گاهی ترکیب محتوا می‎تواند کارساز باشد، اما اگر میزان مطلوبی از ترافیک و بک‎لینک برای هر دو مقاله کسب کرده‌اید، این کار ایده چندان خوبی نخواهد بود! در این حالت اگر تمایل دارید هر دو محتوا را با وجود یک کلیدواژه یا عبارت مشترک حفظ کنید، می‌توانید مجددا آن‌ها را بهینه نمایید. یکی از محتواهای خود را بر روی عبارتی که در حال بررسی آن هستید، متمرکز کنید و سپس مقاله دیگری را به منظور پوشش کلمه کلیدی مشابه تنظیم نمایید.

  • تگ noindex

می‎توانید با تگ rel= noindex تمامی صفحات مشابه را، به جز صفحه هدف، از ایندکس ربات‎ های گوگل خارج کنید.

  • لینک سازی داخلی

به وسیله لینک سازی داخلی، می‌توانید به گوگل بفهمانید که کدام یک از مقالات شما مهم‌تر است و باید رتبه بالاتری را کسب کند. بدین منظور می‌توانید از پست‌های کم اهمیت‌تر با همان کلمه کلیدی، به پست مهم‌تر خود لینک دهید و از هم نوع خواری نجات پیدا کنید!

  • ریدایرکت

ریدایرکت زمانی در از بین بردن کنیبالیزیشن موثر است که هیچ‏کدام از روش‌های ذکر شده، جواب ندهد و رقابت بین صفحه‌ای مهم با صفح ه‎ای کم اهمیت مانند برچسب، مقاله و… باشد. با انجام این کار، شما خزنده‌های گوگل و کاربران ورودی به صفحه کم اهمیت‌تر را به طور خودکار به صفحه مهم منتقل می‌کنید و کم کم آدرس صحیح به گوگل معرفی می‎شود. 

نظر خود را بگذارید