همه چیز راجع به تبلیغات کلیکی یا تبلیغات CPC 

 

هر کسب‌و‌کاری به نوعی حضور در فضای مجازی نیاز دارد؛ از شرکت‌های بزرگ و کوچک گرفته تا ارائه‌دهندگان محصول یا خدمات، کسب‌و‌کار‌های فعال در بازار‌های گسترده یا کسب‌و‌کار‌هایی با بازار دنج و متمرکز. اما خواسته‌ی همه‌ی آنها یکی است: دسترسی یافتن به بیشترین تعداد مخاطب با استفاده از کمترین منابع و در نهایت کسب بیشترین میزان سود.

راه بسیار مقرون به صرفه‌ای برای تحقق تمام این اهداف در آنِ واحد وجود دارد: تبلیغات آنلاین یا بازاریابی اینترنتی. وقتی از تبلیغات آنلاین و به ویژه تبلیغات موبایلی صحبت به میان می‌آید گزینه‌های متعددی از جمله تبلیغات کلیکی پیش روی تبلیغ‌دهندگان و نمایش‌دهندگان قرار می‌گیرد که عدم آگاهی کافی و صحیح نسبت به آنها می‌تواند تصمیم‌گیری‌ها را دشوار کند و بر نتایج کمپین‌های تبلیغاتی اثر منفی بگذارد.

تبلیغات کلیکی (pay per click یا PPC ) به روشی در تبلیغات آنلاین گفته می شود که شما تبلیغ خود را توسط سرویس دهنده این نوع تبلیغات در سایت و یا اپلیکیشن قرار داده و به ازای کلیک و توجه کاربران به تبلیغ و محصول خود مبلغی را پرداخت می کنید.

 

مزایای تبلیغات کلیکی چیست؟

 

تبلیغات کلیکی باعث می‌شود که تعداد زیادی ترافیک مستقیم به وبسایت یا صفحه اپلیکیشن شما هدایت شود. تبلیغ‌دهنده با تعریف تبلیغات کلیکی باید به ازای هر کلیک که بر روی تبلیغات صورت می‌گیرد، به ناشر تبلیغات پول می دهد. ناشر تبلیغات کلیکی کسی است که تبلیغات را در رسانه خود نمایش می‌دهد. در واقع، مخاطبان تبلیغات کلیکی با کلیک بر تبلیغ در محیط رسانه ناشران به وبسایت شما و یا صفحه دانلود اپلیکیشن شما منتقل می‌شوند.

 

 

با معایب تبلیغات کلیکی هم آشنا شوید!

 

اگر با تبلیغات کلیکی آشنایی داشته باشید، احتمالا درباره معایبی که بعضی سایتها در مورد آن متذکر می شوند روبرو شده اید. شبکه های تبلیغاتی بین المللی تلاش های بسیاری برای مقابله با تقلب های اینترنتی (که این فعالیت ها موسوم به آنتی فراد است) می کنند و تحقیقات وسیعی برای به روز نگه داشتن راهکارهای خود دارند.با مطالعه کتاب الکترونیکی آنتی فراد تپسل می توانید با انواع تقلب ها و راهکارهای مقابله با آن آشنا شوید.

همچنین از جمله راهکارهای بین المللی موثر برای جلوگیری از وقوع تقلب استفاده از شبکه های ارزیابی تبلیغات (measurement company) به عنوان پلتفرم های third party است. هدف از همکاری با این شرکت های ارزیابی بین المللی توسط شبکه های تبلیغاتی معتبر جلوگیری از تقلب (Fraud)، افزایش اعتماد در حیطه تبلیغات آنلاین و شفافیت هزینه ها بین شبکه های تبلیغاتی و تبلیغ کنندگان و ناشران است. از جمله معتبرترین این شرکت های بین المللی ارزیابی تبلیغات موبایلی ، adjust است.

تحقیقات حرفه ای و فعالیت این شرکت تقریبا راه را بر روی هر گونه تقلب در زمینه تبلیغات آنلاین بسته است و فضای اعتماد را برای استفاده کنندگان از سرویس های این شرکت به عنوان third party فراهم کرده است.

 

انواع تبلیغات کلیکی

 

تبلیغات کلیکی که عمدتاً بر مبنای کلمات کلیدی شکل گرفته‌اند، انواع مختلفی داشته و در منابع گوناگونی قابل استفاده هستند. اگرچه معتبرترین این نوع از تبلیغات، تبلیغات کلیکی گوگل است، اما بازهم منابع مختلف دیگری نیز وجود دارند که بتوان از آن‌ها نهایت بهره را برد. در ادامه به مهم‌ترین این موارد اشاره می‌کنیم.

 

 

تبلیغات کلیکی گوگل یا Google PPC Ads

 

گوگل به عنوان بزرگترین موتور جستجوی اینترنتی و بزرگترین پایگاه معرفی و لینک‌دهی سایت‌های گوناگون، نقطه عطف تمام تبلیغات آنلاین به‌حساب می‌آید. گوگل به خاطر سیستم یکپارچه و پرقدرت خود، قوی‌ترین شبکه تبلیغاتی اینترنتی نیز محسوب می‌شود. بنابراین جای تعجب ندارد که پراستفاده‌ترین کمپین‌های تبلیغاتی PPC در گوگل ثبت شده باشند. گوگل ابزاری جامع و یکپارچه با عنوان Google Ads که نام پیشین آن Google AdWords بود در اختیار وب‌مسترها قرار داده است. در قسمتی از این پنل حرفه‌ای و گسترده، بخش تبلیغات موسوم به Search Ads وجود دارد.

از این طریق شما می‌توانید تبلیغات خود را به‌صورت آنلاین و در کمترین زمان ممکن برای گوگل ارسال کرده و سفارش خود را به‌صورت خودکار ثبت کنید. برای این کار کافی است بودجه موردنظر خود را در پنل مربوطه واریز کرده و سپس تبلیغ خود را ثبت کنید. درنهایت تبلیغ شما در صفحات نتایج جستجوی مرتبط با کلمه کلیدی انتخابی شما قرار می‌گیرد و درازای هر یک کلیکی که کاربران روی آن می‌کنند، شما مبلغی را پرداخت می‌کنید.

تبلیغات گوگل در انواع گوناگونی قابل استفاده هستند. این موارد عبارت‌اند از:

 

1. تبلیغات موتور جستجو یا Search Ads

 

معتبرترین و درعین‌حال رایج‌ترین نوع تبلیغات گوگل همان تبلیغات کلیکی است که در موتور جستجوی گوگل دیده‌ایم. این تبلیغات لینک‌هایی هستند که غالباً در بالای لیست نتایج در صفحات جستجوی گوگل نمایان می‌شوند. با توجه به انتخاب وب‌مسترها و البته تعرفه‌ تبلیغات، این تبلیغات می‌توانند در پایین‌ترین بخش لیست یعنی درست بالای بخشی که صفحات بعد و قبل مشخص هستند قرار بگیرند. نکته مثبت این مدل تبلیغات این است که حتی اگر سایت یا صفحه تبلیغ‌شده‌ شما محتوای زیادی نیز نداشته باشد، اما بازهم درصورتی‌که تبلیغ شما با کلمه جستجو شده کاربران مطابقت لازم را داشته باشد، لینک تبلیغ‌شده شما در نتایج اول در صفحه اول ثبت خواهد شد.
 

2. تبلیغات محلی یا Local Search Ads

 

تبلیغات محلی گوگل درواقع همان تبلیغات کلیکی می‌باشد، با این تفاوت که به‌صورت انحصاری برای مکان‌های انتخابی یا نزدیک به شما شخصی‌سازی می‌شود. به‌عنوان مثال با انتخاب زبان فارسی به‌عنوان زبان اصلی آگهی، تبلیغ شما فقط به فارسی‌زبانان و یا آی‌پی‌هایی که متعلق به مناطق فارسی‌زبان، است نمایش داده می‌شود. همچنین با این نوع تبلیغات می‌توانید به‌صورت دقیق‌تر تبلیغ خود را برای لوکیشن‌های خاصی تعیین کنید. بنابراین اگر تجارت شما بر مبنای ارائه خدمات یا محصولات به محل جغرافیایی خاصی است، بهتر است که از این گزینه استفاده کرده تا بازدهی تبلیغ خود را به حداکثر برسانید.
 

3. تبلیغات نمایشی یا Display Network

 

تبلیغات انحصاری Display Network گوگل که یک شبکه‌ تبلیغاتی و بسیار حرفه‌ای می‌باشد، شبکه‌ای یکپارچه و بستری بسیار مناسب برای تبلیغات بصری است. گوگل در کنار تبلیغات متنی ساده که در موتور جستجوی خود ارائه کرده است، با ارائه این سرویس تبلیغاتی کم‌نظیر، دنیای تبلیغات آنلاین را دگرگون کرد. اگرچه نحوه پروسه تبلیغات Display Network برای پیدا کردن مخاطبین هدفمند شبیه به تبلیغات PPC گوگل است، اما برتری‌های این نوع تبلیغات باعث شده است تا تبلیغات نمایشی گوگل جایگاهی ویژه در بین سایت‌ها و اپلیکیشن‌های آنلاین داشته باشد.

مهم‌ترین دلیل این برتری قبل از هر چیز، امکان استفاده از تصاویر ثابت یا متحرک و حتی کلیپ‌های فلش می‌باشد. در کنار این تصاویر شما می‌توانید کلمات کلیدی خود را نیز به کار ببرید تا نه‌تنها ازلحاظ بصری تبلیغی جذاب داشته باشید، بلکه ازلحاظ بهینه بودن و قابل شناسایی بودن نیز تبلیغ شما منحصر‌به‌فرد باشد.
به‌جز این مورد، شبکه یکپارچه تبلیغات Display Network باعث شده است تا این تبلیغات نه تنها در گوگل، سایت‌ها، سرویس دهنده‌های ویدئویی و دیگر منابع مشابه قابل‌ ارائه باشند، بلکه امکان به نمایش درآوردن این تبلیغات در اپلیکیشن‌های موبایلی نیز فراهم شده است.

آمار اعلام‌ شده توسط گوگل در سال 2017 نشان می‌دهد تبلیغات Display Network این کمپانی در سال 2017، در بیش از 2 میلیون وب‌سایت و بیش از 650 هزار اپلیکیشن موبایلی به نمایش درآمده‌اند. برای این مورد فرمت‌های متفاوتی وجود دارد و شما می‌توانید به‌راحتی فرمت موردنظر خود را پیدا کرده و تبلیغ خود را برای نمایش دادن در سیل عظیمی از جایگاه‌های نمایش آگهی شخصی‌سازی کنید.

اما نحوه سفارش دادن این مدل تبلیغات نیز با توجه به تنوع نمایش آن‌ها کمی متفاوت است. پرداخت‌های سفارشات شما در این تبلیغات می‌تواند در سه حالت CPC یا Cost Per Click (که در آن به ازای هر یک کلیک دریافتی، مبلغی ثابت پرداخت می‌شود)، حالت CPI یا Cost Per Impression (که در آن به ازای هر بار نمایش تبلیغ به کاربران، مبلغی ثابت پرداخت می‌شود) و حالت CPA یا Cost Per Action (که طی آن تبلیغ شما درازای چیزی خاص به انتخاب شما مثل به ازای هر یک کلیک، به ازای هر یک فروش و یا به ازای هر یک فرم ثبت شده توسط کاربران، پرداخت می‌شود) دسته‌بندی شود.

گوگل برای این تبلیغات مزایدات جالبی فراهم کرده است. این مزایدات برای جایگاه‌های تبلیغاتی خاص با شرایطی ویژه در نظر گرفته می‌شوند و هرکسی که قیمت ثبت شده بهتری ازنظر گوگل داشته باشد، برنده مزایده خواهد شد و از مزایای ویژه بهره‌مند می‌شود.

 

4. تبلیغات Pre-Roll

 

حتماً برای شما نیز پیش آمده که وارد یک سایت اشتراک ویدئو مثل یوتیوب یا آپارات شده باشید و قبل از اینکه ویدئوی موردنظر خود را ببینید، مجبور باشید تا تبلیغی که در پلیر مربوطه پخش می‌شود را مشاهده کنید. این تبلیغات موسوم به Pre-Roll Ads در اکثر موارد ویدئوهایی تبلیغاتی و اسپانسری از محصولات و سرویس‌های دیگران هستند. در یوتیوب قابلیتی برای رد کردن یا Skip کردن تبلیغات بعد از 5 ثانیه وجود دارد که البته در ویدئوهای آپارات نیز این قابلیت وجود دارد.

به‌هرحال شما به‌عنوان یک کاربر و یک بیننده، مجبور هستید تا چند ثانیه از این تبلیغات را ببینید تا دکمه Skip فعال شده و امکان رد کردن تبلیغات فراهم شود. این چند ثانیه اگرچه به مذاق اکثر کاربران خوش نمی‌آید، اما به‌هرحال روشی برای نمایش دادن حتمی تبلیغات به مخاطبین است. اگرچه تبلیغات Pre-Roll در حال حاضر رایج‌ترین نوع تبلیغات ویدئویی آنلاین هستند، اما نتایج تحقیقات نشان می‌دهند بیش از نیمی از کاربران به‌محض دیدن کلمه Skip یا رد کردن تبلیغ، روی آن کلیک می‌کنند. بااین‌حال تأثیر شگفت‌انگیز این مدل تبلیغات جای زیادی برای نقد کردن ندارد.

شما نیز می‌توانید چنین تبلیغاتی را در سرویس‌های ویدئویی داخلی و خارجی سفارش داده و به مقدار بسیار زیادی دیده شوید. البته باید گفت که هزینه و بودجه لازم برای چنین تبلیغاتی برای تجارت‌های کوچک‌تر ممکن است کمی سنگین و غیرمعقول باشد.

 

5. تبلیغات هوشمند مخصوص به بازاریابی مجدد یا Remarketing Ads

 

گوگل درزمینه‌ی تبلیغات هوشمند قدمی بسیار جالب و کاربردی برداشته است. این کمپانی با ابداع نوعی تبلیغات هوشمند بانام Remarketing Ads که آن‌ها را با نام Retargeting Ads نیز می‌شناسند، منحصراً کسانی را هدف قرار می‌دهد که پیش‌ از این به وب‌سایت یا اپلیکیشن موبایلی شما سر زده باشند. چنین تبلیغاتی به صاحبان تجارت‌ها کمک می‌کند تا با پیدا کردن افرادی که قبلاً با شما در ارتباط بودند، فرصتی دوباره برای ترغیب آنان در اختیار داشته باشند.

نتایج نشان می‌دهند استفاده از این سیستم تبلیغاتی کمک زیادی به افزایش نرخ تبدیل کاربر به مشتری داشته است. درواقع نحوه عملکرد این سیستم تبلیغاتی بدین‌صورت است که وقتی کاربری وارد سایت یا اپلیکیشن شما شود، آی‌پی ثابت آن کاربر توسط ربات‌های این سیستم دریافت و ذخیره می‌شوند. سپس آی‌پی موردنظر به فهرستی مخصوص که در آن آی‌پی‌های مشابه قرار دارند اضافه می‌شود.

بعد از آن، تبلیغ قبلی و یا تبلیغ مشابه سایت شما در دیگر مکان‌هایی که تبلیغات Display Network نمایش داده می‌شوند برای آن آی‌پی‌ها در نظر گرفته ‌می‌شود.  به همین ترتیب، نام برند شما برای کاربران و بازدیدکنندگان سایت شما بارها و بارها تداعی خواهد شد.

 

6.ریتارگتینگ (Retargeting)

 

تبلیغات ریتارگتینگ (Retargeting) نوع دیگری از تبلیغات کلیکی هستند که به سبب عملکرد مناسب خود و نتایج مطلوبی که برای تبلیغ‌دهندگان رقم می‌زنند در طی سال‌های گذشته در میان تبلیغ‌دهندگان محبوب شوند. در تبلیغات ریتارگتینگ تبلیغ‌دهندگان، کاربرانی که حداقل یک بار از سایت تبلیغ‌دهنده بازدید کرده‌اند را در محیط اینترنت شناسایی و تبلیغات مرتبط با هر کاربر را به او نشان می‌دهند. از جمله مزیت‌های کلیدی این نوع تبلیغات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابلیت بهینه‌سازی پیشرفته

  • قابلیت هدف‌گیری دقیق
  • بهبود تصویر برند

 

7.ریتارگتینگ محصول (Product Retargeting)

 

تبلیغات ریتارگتینگ محصول (Product Retargeting) نوع پیشرفته‌تری از تبلیغات ریتارگتینگ هستند. در این نوع تبلیغات تبلیغ‌دهندگان کاربران سایت خود را در محیط اینترنت شناسایی می‌کنند و محصولی را که کاربر قبلا در سایت تبلیغ‌دهنده مشاهده کرده بود به او نشان می‌دهند. با توجه به اینکه کارکرد اصلی این نوع تبلیغات نشان دادن محصول دیده شده توسط کاربر در محیط اینترنت به کاربر است، این نوع تبلیغات بیشترین استفاده را برای تبلیغ‌دهندگان مالک سایت‌های فروشگاهی دارند.

 

 

اهداف و رویکرد های تبلیغات کلیکی در کسب و کار

 

معرفی محصول یا سرویس

 

با تبلیغات کلیکی می توانید محصولات یا سرویس های خود را به مخاطبین خود معرفی کنید.مخصوصا در صورتی که تبلیغات شما در سایت یا اپلیکیشن هایی که متناسب با محتوای آنان مشتریان بالقوه شما به آنها مراجعه می کنند ، قرار داده شود، می توانید مشتریان جدیدی را به استفاده از محصول خود جلب کنید.

 

افزایش فروش

 

با قرار دادن لینک دانلود اپلیکیشن و یا صفحه اطلاعات فروش خود در تبلیغات کلیکی می توانید مشتریان بالقوه را به مشتریان بالفعل تبدیل کنید. هم چنین استفاده از تبلیغات کلیکی می تواند یادآوری خوبی به مشتریانی که از محصول شما استفاده کرده اند، به مراجعه مجدد برای خرید و استفاده از محصولات شما باشد.

 

آگاهی از برند (Brand Awareness)

 

حتی اگر مخاطب بر روی تبلیغ شما کلیک نکند، مشاهده تبلیغ باعث آشنایی بیشتر کاربران با برند شما می شود. این اولین و مهم ترین قدم در برندسازی کسب وکار شماست و با برندسازی است که می توانید جایگاه خود را در صنعت خود پیدا کنید.

 

تبلیغات کلیکی موبایل

 

تبلیغات کلیکی را بر روی دستگاه ها، مرورگرها و اپلکیشن ها می توان دید.از سال ۲۰۰۸ تبلیغات دیجیتال در موبایل شکل گرفت و تبلیغات در دسکتاپ و مرورگرها کم کم جای خود را به تبلیغات بر روی موبایل ها و در حال حاضر درون اپلیکیشن ها دادند. به طوری که طبق گزارش moyaffiliates در سال ۲۰۱۷ ، ۱۰۷ میلیارد دلار صرف تبلیغات در تلفن های هوشمند شده است.
بنابراین از بین انواع مختلف تبلیغات دیجیتال تبلیغات کلیکی موبایلی اهمیت ویژه ای پیدا می کند. تبلیغات کلیکی موبایل در دو نوع تبلیغ بر روی مرورگر و تبلیغ درون اپلیکیشن های موبایل ارائه می شود که هر کدام روش و متود خاص خود را دارند..

نظر خود را بگذارید