تگ عنوان چیست؟

 

تگ عنوان (Title Tag) قطعه کدی در HTML است که در قسمت بالای هر صفحه وب وجود دارد و به عنوان یک نشانه توضیح می دهد که موضوع اصلی صفحه مورد نظر چیست؟

تگ عنوان به طور برجسته و به رنگ آبی در صفحات نتایج موتورهای جستجو نشان داده می شود. معمولا از تگ‌های عنوان به عنوان لینک های قابل کلیک یاد می شود. 

تگ عنوان به تنهایی در رتبه بندی صفحه ی سایت شما تاثیر ندارد، بلکه این بخش در کنار یک محتوا با کیفیت و یک سئو عالی می تواند منجر به بد دست آورد رتبه سایت در گوگل شود.

 

چرا تگ عنوان مهم است؟

 

تگ عنوان مشخص‌ترین عنصر به‌هنگام نمایش صفحه‌ی وب‌سایت در نتایج جستجو است. به همین سبب مهم‌ترین عنصر برای افزایش یا کاهش میل کاربر جهت کلیک بر روی لینک وب‌سایت می‌باشد. در واقع یک تگ عنوان مثبت در روند تصمیم‌ گیری یک جستجوگر برای کلیک بر روی لینک وب‌سایت نقشی اساسی دارد و به همین سبب بایستی از آن به‌طرزی صحیح و اصولی بهره جست.

 

 چگونه یک تگ عنوان صحیح و اصولی بنویسیم؟

 

در وهله‌ی اول تگ‌ عنوان بایستی شامل تمامی کلمات کلیدی باشد. این کلمات کلیدی باید بر حسب اهمیت، در کنار یکدیگر قرار داده شوند؛ یعنی مهم‎‌ترین کلمه‌ی کلیدی در ابتدای تگ عنوان، دومین کلمه کلیدی در پسِ آن و به همین ترتیب.

البته این فرمول بیشتر برای موتورهای جستجو مفید است. نکته‌ای که به‌هنگام نوشتن تگ عنوان بایستی در نظر داشت این است که این تگ باید برای انسان نوشته شود و نه صرفاً برای موتورهای جستجو. یعنی باید این تگ ملموس و انضمامی باشد و بتواند کاربر را برای کلیک بر روی لینک وب‌سایت ترغیب نماید.

 

1- به سلسله مراتب صفحات برای نوشتن تگ عنوان دقت کنید

قبل از اینکه بتوانید یک تگ عنوان بهینه شده بنویسید باید بدانید صفحه‌ای که می خواهید برای آن عنوان بنویسید در چه بخشی از وب سایت شما قرار دارد. 

تگ عنوان صفحه اصلی بسیار متفاوت از عنوان یک پست وبلاگ یا صفحه محصول خواهد بود. برای وب سایت‌هایی که صفحات زیادی دارند، تهیه تگ‌های تایتل متفاوت برای یک صفحه که از صفحات دیگر متفاوت باشد، می تواند بسیار سخت باشد، به همین دلیل اینکه شما بدانید هر صفحه در کدام بخش از سایت قرار می گیرد، بسیار مهم است.

هرچه شما دید عمیق‌تری نسبت به موضوع سایت خود و متن آن داشته باشید و بدانید صفحه مورد نظر در کدام بخش از سایت قرار می گیرد، بهتر می توانید یک تگ عنوان مناسب بنویسید. 

همچنین می توانید از کلمات و عبارات تکراری هم گاهی در مواقع خاص استفاده کنید، اما باید زمانی که کاربر از یک صفحه به صفحه ی زیر مجموعه آن وارد می شود، بتواند جزئیات بیشتری در تگ عنوان ببیند. به مثال زیر توجه کنید:

اگر شما یک سایت فروش کیف و کفش چرم داشته باشید، تگ عنوان صفحه اصلی، صفحه دسته بندی محصولات و صفحه داخلی یک محصول باید به شرح زیر باشد:

1- صفحه اصلی: محصولات چرم زنانه و مردانه

2- صفحه دسته بندی محصولات: محصولات چرم زنانه

3- صفحه محصول: کیف چرم گاو زنانه

تک عنوان چیست

2- بین تگ عنوان با موضوع صفحه باید ارتباط معنایی وجود داشته باشد

بعد از اینکه متوجه شدید صفحه شما در چه بخشی از وب سایت قرار گرفته است، باید محتوای صفحه را ارزیابی کنید. تگ عنوان اگر بتواند به خوبی موضوع صفحه را معرفی کند، بیشترین تاثیر را برای موتورهای جستجو و کاربران دارد. 

شما باید از تگ عنوانی استفاده کنید که با بخش‌های مختلف یک صفحه ی وب مانند: محتوا متنی، تگ alt تصویر، توضیحات متا،  URLو سایر بخش‌ها ارتباط داشته باشد. 

از کلماتی که در تگ عنوان استفاده کنید در قسمت‌های دیگر صفحه نیز باید استفاده کنید تا به نحوی ارتباط معنایی بین عنوان صفحه با محتوای داخل آن حفظ شود.

3- تگ عنوان را خاص بنویسید

تگ عنوان تکراری برای کاربران یا موتورهای جستجو جذاب نیست. اگر از تگ‌های تکراری برای صفحات سایت خود استفاده کنید، خواهید دید که موتورهای جستجو مانند گوگل آن را نادیده می گیرند و از سایر مطالب موجود در صفحه وب سایت برای ساختن تگ عنوان استفاده می کنند. 

شما می توانید از داده‌های ارائه شده در سرچ کنسول برای یافتن مشکل صفحه خود و همچنین اجرای روش‌های مختلف آزمایشی برای بهبود عملکرد وب سایت خود استفاده نمائید. 

اگر وب سایت شما تگ‌های تکراری دارد، نوشتن تگ عنوان منحصر به فرد را در برنامه بهینه سازی وب سایت خود قرار دهید و نتیجه ی مثبت آن را ببینید. 

همچنین تگ عنوان را متفاوت از تگ h1 صفحه ی مورد نظر بنویسید. در واقع با آوردن کلمات کلیدی در تگ عنوان و تگ h1 به صورت خاص و حرفه ای، می توانید شانس خود را برای بهبود رتبه در سئو بیشتر کنید.

4. اگر صفحات زیادی دارید، می توانید تگ عنوان را داینامیک کنید

اگر یک وب سایت بزرگ دارید، یا وب سایتی دارید که مقدار زیادی اطلاعات دارد و به صورت پیوسته بر روی آن محتوا قرار می گیرد مانند یک وب سایت فروشگاهی بزرگ، باید راهی برای کدگذاریی معنا دار تگ‌های عنوان خود پیدا کنید. 

بیشتر سیستم‌های مدیریت محتوا به صورت خودکار می توانند تگ عنوان را تولید می کنند. اگر می خواهید تگ عنوان پیش فرض را لغو یا سفارشی کنید باید با کمک توسعه دهنده‌ وب سایت خود روش‌هایی برای افزودن جزئیات بیشتر و سفارش سازی تگ‌های مختلف صفحات پیدا کنید.

در وب سایت های بزرگ هر چه بیشتر بتوانید تگ عنوان را خودکار کنید تا نیازی به مدیریت دستی صدها یا هزارن تگ نداشته باشید، برای شما بهتر است. 

نمونه‌ای از یک ساختار خوب برای تگ عنوان می تواند شامل یک متن استاندارد در تمامی تگ‌های صفحات محصول باشد که با نام خاص هر یک از محصولات جمع شده باشد. 

5- هدف کاربران از جستجو را درک کنید (Searcher Intent)

همه ی ما برای یافتن پاسخ سوالات خود به موتورهای جستجو مراجعه می کنیم اما گاهی اوقات سایت‌هایی که در رتبه اول گوگل هستند به سوالات دیگری پاسخ می دهند. حتی اگر محتوای شما عالی نیز باشد باز هم چون در تایتل در مورد آن توضیحی نوشته نشده است کاربر وارد سایت شما نمی شود. 

دانستن اینکه مخاطب شما به دنبال چه چیزی است و چگونه این سوال را جستجو می کند، برای بهینه سازی تگ عنوان بسیار مهم است.

اگر شما نمی دانید که افراد هنگام جستجو از چه کلمات و عباراتی استفاده می کنند، هیچ گاه نمی توانید عنوان مناسب بنویسید. 

هنگامی که می خواهید تگ عنوان را بهینه سازی کنید، کلید واژه مورد نظر را در گوگل جستجو کنید تا بدانید چه سوالاتی را کاربران جستجو می کنند و با کمک همین سوالات، تگ عنوان را بنویسید.

 هدف کاربران از جستجو  (Searcher Intent)

6- تگ عنوان خوب باعث افزایش کلیک کاربر می شود

به یاد داشته باشید که تگ عنوان به عنوان لینک آبی رنگ در صفحه نتایج جستجو (SERP) نمایش داده می شود. این عبارت به صورت برجسته نمایش داده می شود و تاثیر زیادی بر تصمیم کاربر در مورد کلیک کردن روی سایتتان و یا رفتن به نتیجه جستجوی بعدی دارد. 

تمرکز شما باید روی پاسخ دادن به سوالات، نیازها و خواسته های کاربران باشد. داشتن یک عنوان خوب درباره اینکه صفحه شما در چه در زمینه‌ای فعالیت می کند، نتیجه مطلوبی بر بازدید وب سایتتان دارد. 

اگر بخواهید در یک صفحه بیش از حد روی اهداف تجاری خود تمرکز کنید و آن را با تبلیغات زیاد پر کنید، دیگر تمرکز بر روی نرخ کلیک وب سایت دشوار می شود. برای حل این مشکل بهتر مطالب خود را در موضوعات و صفحات بیشتری قرار دهید.

7. از تکرار بیش از حد کلمات کلیدی خودداری کنید

از عناوین تکراری و غیر جذاب پرهیز کنید. سعی کنید از کلمات کلیدی به صورت افراطی در تایتل استفاده نکنید. موتورهای جستجو بر اساس محتوا صفحه شما را رتبه بندی می کنند و توجه‌ای به تراکم و تعداد کلمات کلیدی ندارند. کلماتی را برای موضوع صفحه استفاده کنید که می توانند مقصود شما را به صورت صریح توضیح دهند. 

یک از بدترین تگ های عنوان‌، تگی است که به این صورت نوشته شده باشد "چرم زنانه، چرم مردانه، چرم". استفاده بیش از کلمات کلیدی و تکرار آن می تواند برای وب سایت شما مشکل ایجاد کند.

8-تعداد کاراکترهای تگ Title حداکثر چقدر باید باشد؟

نوشتن تگ عنوان نیز نیاز به هنر دارد، زیرا باید تگ عنوانی را بنویسید که با هدف کاربر مطابقت داشته باشد. هنگام نوشتن تایتل صفحه، به یاد داشته باشد که تعداد کاراکترهای تگ عنوان باید بین 50 تا حداکثر 60 کلمه باشد و اگر بیش از این تعداد کلمه استفاده کنید گوگل آن را به مخاطب نشان نمی دهد. همچنین باید در این تعداد کاراکتر، کلمات و عبارات کلیدی و مهم را قرار دهید. تگ عنوان باید خلاصه و صریح باشد و واژه‌های مهم در آن اولویت داشته باشند تا بتواند نظر کاربر را جلب کند. 

به عنوان مثال تگ عنوان "خرید محصولات چرم زنان و مردانه" یک تگ متوسط است و می توانید به جای آن از "خرید محصولات چرم زنانه و مردانه با بهترین کیفیت" استفاده کنید. این عنوان بر نظر کاربران تاثیر بیشتری می گذارد.

تگ عنوان باید کوتاه نوشته شود. هرچه تگ عنوان کوتاه تر باشد، صفحه ی مورد نظر برای کاربران خوانا تر و برای موتورهای جستجو قابلیت خزش (Crawl) بیشتری دارد. 

البته دلیل مهم دیگری که برای نوشتن تگ عنوان کوتاه وجود دارد این است اگر از تگ عنوان طولانی استفاده کنید، گوگل بخشی از آن را جدا کرده و به صورت (...) نمایش می دهد و این موضوع مانع از این می شود که کاربر و موتورهای جستجو متوجه شوند موضوع صفحه ی مورد نظر چیست؟

تگ عنوان یا Title Tag یک وب سایت

 

چگونه تگ عنوان یا Title Tag یک وب سایت را ببینیم ؟

 

برای پیدا کردن محل قرار گیری تگ عنوان یا Title Tag کافیست از طریق مرورگر اینترنتی خود قسمت Source صفحه وب سایت را مشاهده کنید ، تگ عنوان در داخل Tag دیگری به نام head در کدهای HTML و XML نمایش داده می شود. قالب نمایشی تگ ها در HTML بصورت باز و بسته شدن تگ انجام می شود . برای مثال اگر چیزی قرار است به عنوان ، عنوان مطلب در صفحه وب سایتی نمایش داده شود لازم است در میان دو تگ <head> و </head> قرار بگیرد ، به مثال زیر توجه کنید ، یک ساختار استاندارد ایجاد تگ های HTML برای قسمت عنوان می باشد که برای صفحه مذکور عنوان انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران را ایجاد کرده است

<html>
<head>
<title>انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران – مبحث سئو</title>
</head> 

 

 

منظور از Title Tag یا تگ عنوان در SEO چیست ؟

 

تگ عنوان یا Title Tag در واقع مهمترین فاکتور برای فرآیند بهینه سازی صفحات وب شما به حساب می آید. بیشتر موتورهای جستجو از Title Tag به عنوان مهمترین رکن برای رتبه بندی و نمایش نتایج در لیست جستجوی خود استفاده می کنند زیرا تگ عنوان یا Title Tag در واقع همان چیزی است که کاربران و ما در عنوان یک نتیجه از موتورهای جستجو مشاهده می کنیم. علاوه بر این هر چیزی که در Title Tag قرار بگیرد همان چیزی است که کاربر در خصوص لینک مربوطه مشاهده می کند ، شما اگر وب سایت مورد علاقه خود را جزو لیست Favorite ها یا Bookmark ها قرار دهید چیزی که مشاهده می کنید در واقع متن موجود در تگ Title است که معمولا به رنگ آبی به شما نمایش داده می شود. توجه کنید که موتورهای جستجو بسیاری از کلیدواژه ها یا Keyword های خود را از درون همین تگ عنوان پیدا می کنند. به کد HTML زیر دقت کنید ، تگ عنوان تقریبا در اکثر زبانهای Markup به شکل زیر دیده می شود :

<title>راهکارهای تخصصی تحت وب- میرسافت</title> 

پست مرتبط

نظر خود را بگذارید