CMS چیست

CMS یا Content Management System

 

شیوه‌ها و زبان‌های برنامه‌نویسی متفاوتی برای ساخت وب سایت وجود دارد. اگر برای طراحی وب سایت اقدام کرده باشید، CMS یا سیستم مدیریت محتوا را شنیده‌اید. برای داشتن یک انتخاب خوب، باید روش‌های متفاوت را شناخت و خصوصیت‌های هرکدام را دانست. برای مشاهده بیشتر خدمات ما به طراحی سایت اختصاصی و  طراحی سایت بیمه مراجعه کنید.

آنچه در این مقاله می‌خوانیم:

 

  • CMS چیست؟

  • مزایا و معایب طراحی سایت با CMS اختصاصی

  • سخن پایانی

 

  • CMS چیست؟

CMS سیستمی است که به وسیله آن محتوای وب‌سایت مدیریت می‌شود. با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا می‌توان محتوای وب‌سایت را به راحتی و جدا از نیاز به داشتن دانش برنامه‌نویسی و کدنویسی ، تغییر‌ و تحول ایجاد کرد. این سیستم‌ها، نرم‌افزارهایی هستند که روی سرور نصب و قابلیت تغییر در بخش‌های گوناگون وب‌سایت را در اختیار می گذارند.

  • مزایا و معایب طراحی سایت با CMS اختصاصی

1. سرعت سایت

طراحی سایت با CMS اختصاصی می‌تواند سرعت بالاتری را برای سایت فراهم کند. زمانی که سایت توسط یک طراح متخصص انجام شود، بی گمان کدهای سایت بر طبق نیازهای صاحب سایت نوشته و بهینه شده‌است. در این شرایط سعی شده است که از موارد اضافی و کدهای پرحجم و بلا استفاده پرهیز شود. این امر یعنی استفاده کارآمد از کدهای لازم در روش CMS اختصاصی، باعث شده که سرعت سایت‌هایی که با این روش طراحی می‌شوند به مراتب بالاتر از وردپرس باشد.

2. توسعه سایت

همه افراد دوست دارند که قابلیتی برای توسعه‌ سایت را داشته باشند. استفاده از CMS های عمومی محدودیت‌هایی در زمینه توسعه سایت دارند که خیلی مطلوب صاحبان کسب و کار نسیت. طراحی سایت با CMS اختصاصی این مزیت را دارد که برنامه نویس وب‌سایت می‌تواند متناسب با نیاز حال حاضر کسب و کار امکاناتی را به سایت اضافه و یا حذف نماید.

3. امنیت بالا سایت

در طراحی سایت با CMS اختصاصی به دلیل اینکه کدها اختصاصی برای سایت شخصی نوشته شده‌اند، اطلاع و دسترسی به آنها برای افراد دیگر در مقایسه با CMS عمومی دشوارتر خواهد بود. به همین علت هک سایت نیز بسیار کمتر خواهد شد. این نکته را نیز باید توجه کرد که ناگزیر کد اختصاصی به تنهایی به معنای امنیت بیشتر نیست و در برخی موارد کدهای اختصاصی نیز بسیار ضعیف و آسیب پذیر هستند اما در حالت کلی می توان گفت طراحی سایت با CMS اختصاصی می تواند امنیت بیشتری را برای وب سایت ایجاد کند.

4. پشتیبانی سایت

پشتیبانی و پاسخگویی شرکت طراحی سایت نیز از عوامل مهم در انتخاب صاحبان کسب و کار برای شرکت منتخب در زمینه طراحی سایت است. با توجه به اینکه در روش طراحی سایت با CMS اختصاصی، یک برنامه نویس به‌تنهایی کدهای وب‌سایت را تولید کرده و هنگامی که اگر دیگر نخواهید با آن برنامه نویس کار کنید با مشکل عدم دسترسی به کدهای سایت مواجه خواهید شد. اما در CMS های عمومی هر برنامه نویسی می‌تواند جایگزین پشتیان سایت منتخب شود.

CMS اختصاصی

5. زمان فرآیند طراحی سایت

برای طراحی سایت با CMS اختصاصی به دلیل برنامه نویسی اختصاصی برای پروژه، بطور کل فرآیند طراحی سایت زمان بیشتری را می‌برد و همچنین هزینه بیشتری نیز پرداخت خواهد شد. 

6. سازش با سیستم های جدید

یکی از معایبی که سیستم CMS های اختصاصی دارند این است که به سختی متناسب با تکنولوژی روز دنیا تغییر شکل پیدا می‌کنند. در زمینه سازگاری CMS با سیستم های جدید می‌توان طراحی سایت با CMS عمومی را متمایز تر از طراحی سایت با CMS اختصاصی دانست.

  • سخن پایانی

هنگامی که CMSهای موجود پاسخگوی نیازهای طراحی سایت باشند، استفاده از سیستمی که بخشی از مزایای CMS را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و در کنار آن معایب برنامه‌نویسی اختصاصی را نیز با خود به همراه دارد از نظر فنی و اقتصادی در اغلب موارد مقرون به صرفه نیست. اما باز هم با توجه به نیاز افراد می‌توان از CMS های اختصاصی برای طراحی سایت استفاده کرد.

پست مرتبط

نظر خود را بگذارید