محتوای تکراری یا( Duplicate Content)محتوایی است که در چند جا از اینترنت به طور یکسان وجود دارد. منظور ،یک آدرس اینترنتی یا همان URL است. بنابراین اگر یک محتوای سایت شما در چند URL مشاهده گردد، با مشکل محتوای تکراری روبرو هستید.
در حالی که شاید محتوای تکراری باعث جریمه سایت شما نشود، اما در بسیاری از مواقع باعث افت رتبه سایت در نتایج جستجو می گردد. هنگامی که یک محتوای تقریبا یکسان در چند آدرس اینترنتی وجود دارد، برای گوگل دشوار می شود که از بین این آدرس ها، کدام یک را در هنگام جستجو به کاربران نشان دهد.
(برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ی URL غیر استاندارد چیست؟ را مطالعه کنید)
پارامترها در URL صفحات یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد محتوای تکراری هستند. هم خود پارامترها و هم توالی ایجاد آنها در یو آر ال باعث ایجاد این مشکل می گردند.
این ID هایی که در هر ارتباط کاربران با وبسیات در URL ایجاد می شوند نیز می توانند موجب بروز محتوای تکراری شوند. در این حالت هر کاربر بعد از ورود به سایت، یک ID به آن نسبت داده شده و این ID در URL پدیدار می شود.
(URLفارسی یا انگلیسی؟ شما میتوانید با مطالعه این مقاله URL مناسب صفحه خود را انتخاب کنید)
اگر سایت شما دارای دو نسخه با www و بدون www به شکل های www.mirsoft.com و mirsoft.com است و در هر دو نسخه یک محتوا وجود دارد، شما به همین سادگی محتوای تکراری ایجاد کرده اید. این مسئله درباره نسخه های http و https سایت نیز وجود دارد. اگر هر دو نسخه از سایت اجرا و مشاهده می شوند، مصداق محتوای تکراری هستند.
محتوای سایت تنها شامل پست ها یا صفحات دارای مطلب شما نمی شوند. اطلاعات موجود در صفحه محصولات شما نیز جز محتوای سایت هستند. کپی کنندگان ممکن است، پست های شما را در هنگام انتشار سرقت کرده و در سایت خود منتشر کنند. همچنین بسیاری از فروشگاه های اینترنتی از اطلاعات داده شده از طرف تولید کننده آن در توضیحات محصولات استفاده کنند. این توضیحات احتمالا توسط سایت های دیگری نیز به کار برده شده است. هر دوی این حالات جز محتوای تکراری محسوب می شوند.
یکی از بهترین روشها برای انتقال صفحات تکراری به یک صفحه مشخص، استفاده از ریدایرکت 301 است.
در واقع با اینکار، وقتی موتورهای جستجو یا کاربران به سراغ صفحات تکراری سایت شما میروند، به صورت خودکار به صفحه اصلی که مد نظر شمااست هدایت میشوند و به این ترتیب تمام اعتبار و ترافیک محتواهای تکراری هم در داخل یک صفحه جمع میشود.در این حالت، جنگ بین صفحات تکراری برای کسب رتبه در نتایج گوگل هم خاتمه میابد و تنها یک صفحه که صفحه مورد نظر شماست در نتایج گوگل حاضر میشود.
اگر صفحات تکراری در سایتتان دارید که بخاطر حیاتی بودن عملکرد آنها، قادر به استفاده از ریدایرکت 301 نیستید، میتوانید از تگی به نام canonical استفاده کنید.استفاده از تگ(rel=canonical) به موتورهای جستجو میفهماند که ما در جریان محتواهای تکراری سایتمان هستیم و نمیخواهیم آنها را حذف کنیم.
برای اینکار کافیست در تگ HEAD صفحهای که دارای محتوای تکراری است قطعه کدی به این صورت وارد کنید.
<link rel=”canonical” href=”example.com” />
example.com در حقیقت آدرس اصلی صفحهای است که میخواهید موتورهای جستجو آن را به عنوان آدرس اصلی محتوا در نظر بگیرند.طبق گفته گوگل هم، استفاده از تگ کنونیکال نسبت به محدود کردن رباتهای جستجو با استفاده از فایل robots.txt برای دسترسی به صفحات تکراری روش بهتری محسوب میشود و با اینکار رباتهای گوگل هم ارتباط بین صفحات مختلف و تکراری را بهتر درک میکنند و متوجه میشوند.
گاهی اوقات ممکن است که نه میتوانید صفحات تکراری را ریدایرکت کنید و نه استفاده از تگ کنونیکال گزینه منطقی به نظر میرسد.در این حالت، میتوان با به کار بردن تگ noindex از موتورهای جستجو درخواست کرد که از ایندکس کردن صفحات تکراری دست بردارند و به این ترتیب مشکل duplicate content را حل کنید.
1400 © حق نشر برای میرسافت محفوظ است
نظر خود را بگذارید