اسکرول بی نهایت به اقدامات مربوط به تجربه کاربری (UX) برمیگردد که در آن، هنگامی که مخاطب اسکرول میکند، محتوا به صورتی پیوسته بارگذاری خواهد شد تا وقتی که به انتهای صفحه برسد. این عمل باعث ایجاد تجربهای از یک جریان بیوقفه اطلاعات در صفحه میشود. هنگام اسکرول محتواهای موجود در صفحه به ترتیب و به تدریج بارگذاری میشوند و کار کاربر تنها اسکرول کردن است. این نوع از نمایش محتوا هنگامی جایگاهی پیدا کرد که در شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک، تویتر و اینستاگرام مورد استفاده قرار گرفت. این تکنیک در سایتهای دارای تصاویر بسیار زیاد مانند پینترست یا سایتهای دانلود عکس مانند Freepik مورد استفاده قرار میگیرد. بسیاری از افراد اسکرول بینهایت را در توییتر یا پینترست مشاهده کرده اند.
هنگامیکه خزنده گوگل وارد صفحات دارای اسکرول بی نهایت میشود، تنها مطالب بالای صفحه که در ابتدا بارگذاری شدهاند را میبیند ولی به محتواهای پایینتر دسترسی ندارد. کاربر به راحتی میتواند با اسکرول کردن سایر مطالب را ببیند اما مشکلی که خود گوگل هم به آن اذعان کرده این است که خزنده گوگل در صفحات دارای اسکرول بی نهایت، نمیتواند رفتار کاربر را تقلید کند بدان معنا که نمیتواند مانند کاربر انسانی برای دیدن سایر محتواها اسکرول کند یا حتی روی بارگذاری بیشتر کلیک کند.
هر یک از صفحات میبایست دارای URL اختصاصی باشد به طوری که با اسکرول به پایین و لود شدن صفحه جدید URL تغییر کند و با اسکرول به بالا و برگشت به صفحه قبلی URL باز هم تغییر کند.
محتوای هر صفحه باید کاملا اختصاصی باشد به طوری که هیچ وجه مشترکی بین محتوای صفحات وجود نداشته باشد.
در کنار اسکرول بی نهایت لازم است صفحه بندی عددی نیز به صورت چسبان در پایین صفحه موجود باشد تا گوگل در همان مرحله اولیه خزش متوجه صفحه بندی شود.
اگر صفحه ای موجود نباشد می بایست کد 404 را برگرداند. مثلا اگر تعداد صفحات یک دسته بندی 99 باشد، در صورت وارد کردن URL مربوط به صفحه 100 باید با خطای وضعیت 404 مواجه شویم.
اسکرول بی نهایت باید وابسته به میزان اسکرول مشخصی نباشد و در عوض وابسته به دریچه دید (Viewport) کاربر باشد.
کنونیکال هر صفحه در صفحه بندی می بایست به خودش داده شود.
احتمالا اسکرول بی نهایت برای هر وبسایت و صفحهای مناسب نباشد و بهتر است با معایب و مزایای اسکرول بی نهایت را بدانیم تا بتوانیم بهتر در این مورد تصمیم بگیریم.
برای گوشیهای هوشمند بسیار عالی است: در گوشیهای دارای صفحه نمایش لمسی، اسکرول کردن ساده تر از کلیک کردن است چرا که لینکهای موجود در صفحه موبایل کوچک هستند.
باعث حفظ توجه مخاطب میشود: وقتی کاربر مجبور به کلیک کردن روی گزینه بیشتر ببینید یا شماره صفحات است، ممکن است توجهش به صفحه از بین برود یا صفحه را ترک کند. هنگامی که کاربر با اسکرول کردن، محتوای بیشتری را بدون وقفه مشاهده میکند، احتمال ماندنش در صفحه بیشتر میشود که این بزرگترین دلیلی است که شبکههای اجتماعی از این تکنیک بهره میبرند.
نمایش تعداد زیاد محتوا آسانتر میشود: اگر تعداد بسیار زیادی از یک نوع محتوا مثل عکس یا محصول در سایت خود دارید، اسکرول بینهایت روش خوبی برای نمایش آنها خواهد بود.
برای بارگذاری محتوا در لحظه بسیار مناسب است: در سایتهای پرمخاطب زمانی که محتوای جدیدی آپلود میشود، بسیار مهم است که هر چه زودتر به کاربران نمایش داده شود، این کار با استفاده از اسکرول بی نهایت به بهترین صورت انجام میپذیرد.
سرعت بارگذاری سایت را کم نمیکند: اسکرول بی نهایت حدود هفت نوع محتوا مثل عکس یا ویدئو را بارگذاری میکند اما این موضوع به معنی این نیست که سرعت سایت شما کمتر میشود. در واقع هیچ دلیلی وجود ندارد که نشان دهد اسکرول بی نهایت از روشهای دیگر کندتر عمل میکند.
جستجو برای کاربران سختتر است: اگر کاربری بخواهد یک محتوای خاص را بیابد، در روش اسکرول بی نهایت این کار آزاردهنده است. یکی از دلایل این موضوع این است که کاربر به درستی نمیداند که در کجای صفحه قرار دارد یا محتوایی که به دنبال آن است در کدام قسمت صفحه قرار دارد. به همین دلیل است که موتورهای جستجو مانند گوگل از اسکرول بی نهایت استفاده نمیکنند اما نتایج جستجوی تصویر را به صورت اسکرول نامحدود نمایش میدهد.
نداشتن فوتر در صفحه: فوتر قسمت مهمی از سایت است که میتوانید اطلاعات مهمی مانند درباره ما یا اطلاعات تماس را در آن قرار دهید چرا که کاربران عادت دارند که برای کسب اطلاعات در مورد شرکت به فوتر سایت مراجعه کنند.
نیاز به کدهای جاوااسکریپت بیشتری دارد: اسکرول بی نهایت به جاوااسکریپت وابستگی زیادی دارد و همین موضوع توسعهدهندگان وب را در مورد عملکرد و آینده اسکرول بی نهایت نگران میکند.
1400 © حق نشر برای میرسافت محفوظ است
نظر خود را بگذارید