TBT یا Total Blocking Time را میتوان یکی از فاکتورهای Core Vital Web گوگل دانست که در سال 2020 معرفی شده است. این فاکتور معیاری برای ارزیابی و تعیین رتبهی سایت در Page Speed Insights گوگل است. زیرا TBT نقش مهمی در تجربه کاربری مخاطبان و تاثیر بسزایی در سئوی سایت دارد. به عبارتی دیگر Total Blocking Time یکی از شاخصهای مهم Core Vital Web گوگل برای ارزیابی سرعت پاسخگویی صفحات سایت ، پس از ثبت درخواست کاربر است. گوگل و موتورهای جستجو از TBT در جهت تخمین مدت سایت ما برای دریافت ورودی از کاربر مسدود بوده، استفاده میکنند و نقش مهمی در سنجش عملکرد سایت خواهد داشت.
هنگامیکه یک سایت به طور مداوم و بدون تأخیر در دسترس کاربران قرار داشته باشد و لود شدن صفحات به قدری سریع باشد که کاربر این موضوع را متوجه نشوند، عملاً TBT وجود نخواهد داشت و مخاطب ما به سرعت سایت مورد نظر را بازدید میکند.از سوی دیگر، لود شدن سایت با تسکهای طولانی تحت عنوان Long task مرتبط است، که به عنوان بلاکر عمل کرده و بر روی سرعت پاسخگویی یا تعامل میان سایت و کاربر تحت تاثیر خواهد داشت.
کور وب ویتال چیست؟ و تاثیر آن بر سئو
با توجه به اهمیت موضوع و ارتباط مستقیم آن با تجربه کاربری برای موتورهای جستجو و به ویژه گوگل، قطعاً در سئوی سایت و رتبه بندی جایگاه ما در صفحه نتایج سرپ هم تاثیرگذار خواهد بود.
از یک سو TBT یکی از فاکتورهای Core Vital Web گوگل است و از سوی دیگر تجربه کاربری فاکتور فوقالعاده مهمی است که گوگل از آن برای رتبه بندی سایتها استفاده میکنند. هنگامی که بتوان مقدار TBT را بهینه کرد، تجربه کاربری مخاطب ارتقا پیدا میکند. بنابراین امتیاز شاخصی که در رتبه بندی گوگل نقش مهمی دارد، دریافت میکنیم و نتایج مثبت آن در بهبود سئوی سایت پدیدار خواهد شد.
برای دانستن وضعیت TBT سایت و برنامه ریزی برای بهبود آن، قبل از هر چیز باید مقدار Total Blocking Time سایت را مشخص کنیم. برای اندازه گیری TBT ابزارهای متنوعی وجود دارد. ولی با توجه به اینکه همیشه اولین پیشنهاد ما ابزارهای گوگل هستند، در این مورد پیش از همه Google Page Speed Simulators و Google Lighthouse را معرفی میکنیم. استفاده از هر دو ابزار راحت است. سایر ابزارهای پرکاربرد عبارتند از:
Chrome Dev Tools
Web Page Test
Speed Curve
Pingdom
GTMetrix
طبق معیارهای Google Lighthouse، مقدار بهینه و مناسب TBT باید زیر 300 میلیثانیه باشد. بهترین مقدار برای TBT یعنی صفحهای سریع زیر 200 میلیثانیه است و مقادیر بین 200 تا 600 به عنوان حد وسط در نظر گرفته میشود و بالای 600 هم باعث میشود که آن صفحه در دسته صفحات کند قرار بگیرد. برای اندازه گیری مقدار TBT میتوان از ابزارهایی مانند WebPageTest، Google PageSpeed Insight و Chrome Dev Tools استفاده کرد.
عوامل مختلفی مانند شبکه، حافظه، هزینههای اجرا و... به زمان اجرای جاوا اسکریپت مرتبط هستند. همچنین مشکلاتی مانند کد بهینه نشده، اسکریپتهای استفاده نشده و خطاهای کدنویسی نیز سبب بالارفتن زمان اجرای جاوا اسکریپت میشوند. تجزیه، کامپایل و اجرای فایلهای اسکریپت ناکارآمد نیز تاثیر بسزایی روی این مقدار زمان و در نهایت روی زمان کلی بارگذاری صفحه دارد. برای کاهش این زمان میتوان کدها را به جای اینکه به طور کلی استفاده کرد، به چند بخش تقسیم کرده و استفاده از اسکریپتهای Third-Party را کاهش داده و حجم کد را هم کم کرد.
1400 © حق نشر برای میرسافت محفوظ است
نظر خود را بگذارید