تاثیر هاست و سرور بر روی  سئو سایت

 

هاست چیست؟

 

به فضای اختصاص داده شده به وب سایت هاست یا فضای میزبانی گفته می شود. هاست دارای حجم معینی برای نگهداری اطلاعاتی مانند پایگاه داده ها، فایل های سایت ساز، متون، تصاویر و …. می باشد. هر چقدر که وب سایت شما بزرگ تر و اطلاعات آن بیشتر باشد، حجم هاست نیز بزرگ تر است.

این اطلاعات از طریق سرور هاستینگ در اختیار کاربران قرار می گیرد. سرور یک کامپیوتر همیشه روشن است و وظیفه آن نگهداری اطلاعات و اشتراک آنها به صورت 24 ساعته در اینترنت می باشد.

معمولا یک هاست، فضای هارد خود را به فضا های کوچک تری تقسیم می کند و با هزینه کمتری در اختیار افراد قرار می دهد که بدین ترتیب چند سایت می توانند به صورت مشترک از یک هاست استفاده کنند.

 

سرور چیست؟

 

در واقع این ‌هاست خودش بر روی یک سرور قرار دارد. سرور هم نوعی میزبان است ولی یک میزبان بزرگ‌تر؛ یعنی یک سرور چند هاست را در بر می‌گیرد. پس یک سرور می‌تواند میزبان چند وب‌سایت باشد. سرور یک کامپیوتر است و ویژگی‌های مهمی چون امن بودن، در دسترس بودن به صورت شبانه‌روز و ... دارد. اما سؤالی که ممکن است ذهن هر مخاطب را درگیر کند این است که چرا ما باید هاست خریداری کنیم و نمی‌توانیم از کامپیوتر شخصی خودمان برای این کار استفاده کنیم؟ سرورها از لحاظ سخت افزاری و امنیتی در بالاترین سطح ممکن قرار دارند و در طول شبانه‌روز و هفت روز هفته فعال هستند. برق و اینترنت آن‌ها هیچ گاه قطع نمی‌شود و موجب می‌شوند تا کاربر در همه جای دنیا و در هر ساعت از شبانه‌روز به اطلاعات سایت شما دسترسی داشته باشد.

تاثیر هاست بر سئو سایت

دسته بندی انواع هاست

 

دسته بندی بر اساس سیستم عامل

مهم‌ترین عامل دسته‌بندی هاست، نوع سیستم‌عامل است. در هاست لینوکس سیستم‌عامل سرور میزبان، لینوکس است. این هاست برای سایت‌های نوشته‌شده با زبان‌های برنامه‌نویسی PHP ،Perl ،Python ،html و … مناسب است. بسیاری از سیستم‌های مدیریت محتوا نظیر وردپرس، جوملا، دروپال و… با زبان php نوشته‌شده‌اند. هاست ویندوز نوعی از فضای میزبانی وب است که در آن سیستم‌عامل سرور از نوع ویندوز سرور می‌باشد. این هاست مختص سایت‌هایی است که زبان برنامه‌نویسی آن‌ها asp یا asp.net و دیتابیس آن‌ها SQL Server است. دسته‌بندی هاست بر اساس سیستم‌عامل عبارتند از:

  • هاست لینوکس
  • هاست ویندوز

 

دسته بندی بر اساس کنترل پنل

  • هاست سی پنل
  • هاست دایرکت ادمین
  • هاست پلسک

سی پنل، دایرکت ادمین، و پلسک کنترل پنل‌های تحت وب هستند. سی پنل و دایرکت ادمین روی سرویس‌های میزبانی وب لینوکس قابل‌ارائه می‌باشند و کنترل پنل پلسک روی سرویس‌های میزبانی وب لینوکس و ویندوز قابل‌ارائه است.

دسته بندی بر اساس سیستم مدیریت محتوا

  • هاست وردپرس
  • هاست جوملا
  • هاست پرستاشاپ

هرکدام از سیستم‌های مدیریت محتوا یکسری ملزومات ساختاری دارند. به‌عنوان‌مثال، هاست وردپرس به لحاظ ساختاری برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس که یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتواست در نظر گرفته‌شده است و قاعدتاً بالاترین سطح سازگاری را با آن دارد. این نکته حائز اهمیت است که هاست وردپرس برپایه‌ی هاست لینوکس است که برای وردپرس بهینه‌سازی شده است. به عنوان مثال، پیش‌بینی و درنظرگرفتن منابع بیشتر در سرور، آپدیت سریع‌تر سخت‌افزارهای سرور، فراهم کردن شرایطی برای مدیریت بهتر سایت وردپرسی و…

تاثیر هاست بر سئو سایت

تاثیر هاست بر سئو سایت

 

۱- تاثیر هاست روی سرعت سایت

امروزه یکی از عواملی که تاثیر مستقیمی بر روی سئو سایت شما می گذارد، سرعت لود و بارگذاری وب سایتتان است. لازم به ذکر است که به هر میزانی که سرعت سایت شما بالا باشد، به همان اندازه می توانید انتظار داشته باشید که کاربران بیشتری وارد وب سایت شما شده و ترافیک آن افزایش چشمگیری پیدا کند. این موضوع باعث ارتقای سئوی سایت شما خواهد شد. حتی بسیاری از متخصصین سئو به این نکته اشاره می کنند که گوگل در الگوریتم های جدیدش تلاش کرده تا وب سایت های سریع تر را به عنوان اولویت های اول به کاربران نمایش دهد.یکی از سوالات بسیار مهم این است که چه عاملی بر روی سرعت و در نتیجه سئو سایت شما تاثیر می گذارد. بی شک وجود هاست مناسب یکی از این عوامل مهم است. هاست می تواند تاثیر مستقیمی بر روی سرعت سایت شما گذاشته و به واسطه آن سئو را تحت تاثیر قرار دهد.

۲- تاثیر هاست مناسب روی داده های سایت

یکی از مهم ترین تاثیر هاست بر سئو حفاظت مناسب از داده ها و اطلاعات سایت است. تمامی داده ها و کدهای وب سایت شما بر روی هاست ذخیره می شود و اگر بخشی از این اطلاعات از دست بدهید، به آن معنا است که وب سایت شما قسمتی از داده های خود را ندارد. همانطور که می دانید این داده ها عموما محتوا هستند که تأثیر مستقیمی بر روی سئو دارند و از دست دادن آن ها به این معنا است که سایت شما قرار است دستخوش تغییر شده و رتبه وب سایتتان افت کند.

به همین دلیل باید از یک هاست قدرتمند استفاده کنید تا جلوی بروز مشکلات را بگیرید. برای این منظور پیشنهاد می شود به سراغ شرکت هایی بروید که به صورت دوره ای از هاست شما بکاپ گیری می کنند. داشتن بکاپ از اطلاعات به شما کمک می کند تا اگر در شرایطی، به هر دلیلی، بخشی از دیتا و اطلاعات سایت خود را از دست دادید، بتواندی در کوتاه ترین زمان و سریعا اطلاعات را بازیابی کنید.

۳- Up Time (زمان بالا) و ارتباط آن با هاست و سئو

بدون شک هیچ هاستی وجود ندارد که بتواند Up time صد درصد را در اختیار وب سایت ها قرار دهد. اما موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که تلاش کنید تا هاستی را انتخاب کنید که Up time  بسیار بالایی داشته باشد. شاید Up time تاثیر مستقیمی بر روی سئو و رتبه بندی سایت نداشته باشد اما می تواند با تحت تاثیر قرار دادن تجربه کاربری وب سایت شما، آن را در بخش سئو دچار مشکل کند.

زیرا اگر کاربری وب سایت شما را باز کند اما به دلیل Down بودن به سرعت از آن خارج شود، فرآیند سئو سایت شما دچار مشکل می شود. به همین دلیل به شما پیشنهاد می دهیم تا از هاست هایی با Up time بسیار بالا استفاده کنید تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرده و به سئو سایت خود کمک کنید.

۴- موقعیت مکانی هاست و تاثیر آن روی سئو

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر روی سئو از سوی هاست و سرور، موقعیت جغرافیایی و محل قرارگیری هاست و سرور است. به عنوان مثال اگر هاست شما و سرورتان در کشور ایران باشد، مطمئناً کاربران ایرانی می توانند به بهترین شکل ممکن از وب سایت شما بازدید کرده و تمامی بخش ها و محتوا ها آن را به صورت کامل دریافت کنند. این اتفاق می تواند تاثیر زیادی بر روی سئو وب سایت شما داشته باشد. به همین دلیل لازم و ضروری است تا موقعیت جغرافیایی هاست و سرور خود را با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربران و مخاطبان اصلی سایت تان تعیین کنید.

یکی از نکات بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر از هاست های ابری استفاده می کنید، این پارامتر برای شما اهمیت خود را از دست خواهد داد. زیرا هاست ابری به صورت کلی در تمامی نقاط دنیا به صورت یکسان به کاربران عرضه می شود و نمی تواند تاثیری بر روی سئو وب سایت تان داشته باشد. 

 

هنگام انتخاب‌ هاست و سرور به موارد زیر توجه کنید

 

1-    آپتایم یا پایداری سرور

سرور باید به صورت 24 ساعته فعال باشد تا بتواند اطلاعات سایت را در تمام ساعات شبانه‌روز برای کاربرانش نمایش دهد؛ بنابراین اگر لحظاتی از روز قطعی داشته باشد اصلاً برای اعتبار یک سایت و کسب و کار مناسب نیست. به خصوص وب‌سایت‌های فروشگاهی که با هر لحظه قطعی می‌توانند چندین مشتری را از دست بدهند. به همین دلیل یکی از پارامترهای مهم در انتخاب سرور، آپتایم یا پایداری سرور است. به عبارت ساده‌تر، آپتایم همان زمان آنلاین بودن و در دسترس بودن یک سرور است و معمولاً توسط همه شرکت‌های ارائه دهنده به صورت درصد بیان می‌شود.هاست ناپایدار می‌تواند رتبه یک سایت را با افت زیادی همراه کند. منظور از هاست ناپایدار هاستی است که میزان قطعی آن بالا باشد. هنگامی که‌ هاست قطع باشد، دسترسی به سایت غیر ممکن خواهد بود. حال فرض کنید در همین موقع کاربری بخواهد از نتایج جستجو وارد سایت شود؛ در این هنگام او با پیام خطا مواجه خواهد شد. بالا بودن پیام خطای عدم امکان دسترسی به سایت موجب می‌شود که گوگل رتبه سایت را کاهش دهد.

2-سرعت ‌هاست

سرعت ‌هاست مدت زمان لازم برای بارگذاری سایت و مدت زمان لازم برای پاسخگویی به مخاطبان سایت را تعیین می‌کند. هرچه سرعت ‌هاست پایین‌تر باشد، مدت زمانی که کاربر باید منتظر بالا آمدن سایت باشد بیشتر خواهد شد. اگر مدت زمان لازم برای بالا آمدن سایت بیش از حد باشد. این مسئله به‌صورت مستقیم بر رتبه سایت در گوگل تأثیر می‌گذارد. نکته: انجام برخی تکنیک‌های کد نویسی می‌تواند منجر به کاهش زمان بارگذاری سایت شود. مثلاً می‌توان کدهای جاوا اسکریپت را درست قبل از تگ بسته Body در انتهای صفحه قرارداد.

3-زمان بالا بودن سرور

سرور باید چند راه مختلف برای اتصال به اینترنت داشته باشد تا در صورت قطع شدن یکی از ارتباط‌ها، سرور بتواند همچنان به اینترنت متصل باقی بماند. این مسئله بر روی سرعت سرور نیز اثر خواهد داشت؛ یعنی هرقدر سرور ارتباطات اینترنتی قوی‌تری داشته باشد، سرعت سرورها بیشتر خواهد بود.

4-پهنای باند سرور

هر مشتری که سروری را اجاره می‌کند فقط می‌تواند در ماه از یک میزان مشخص پهنای باند استفاده کند. این مقدار در شرکت‌های مختلف با هم تفاوت دارد.

هاست داخلی یا هاست خارجی

هاست داخلی یا هاست خارجی؟ کدام یک برای سئو بهتر است؟

 

هاست های داخلی و خارجی از نظر کیفیت فرقی با یکدیگر ندارند؛ در واقع ‌هاست های بی‌کیفیت هم در داخل وجود دارند و هم در خارج از کشور. آنچه از نظر انتخاب ‌هاست داخلی یا خارجی اهمیت دارد، فاصله مکانی (در واقع زمانی) سرور با کاربران سایت است. هرگاه کاربری وارد سایت شده و بر روی قسمتی از آن کلیک می‌کند، یک درخواست به سرور ارسال می‌شود. این درخواست باید به سرور رفته و بعد از بررسی به صورت پاسخی از سوی سرور به سمت سایت مجدداً ارسال شود تا عمل مورد نظر کاربر در سایت اعمال شود. حال هرچه فاصله بین کاربر و سرور بیشتر باشد، بر سرعت ارسال درخواست و دریافت پاسخ اثر خواهد گذاشت و آن را کندتر خواهد کرد.
بنابراین بهترین‌ هاست، صرف نظر از داخلی یا خارجی بودن آن، هاستی است که به موقعیت مکانی اکثریت کاربران سایت نزدیک باشد. باید ببینید اکثریت کاربران سایت شما را چه کسانی تشکیل می‌دهند. به عبارت دیگر مخاطبان شما اکثراً ساکن کدام کشورند. از همان کشور هاست بگیرید. البته موقعیت مکانی سرور در صورتی که سرعت دسترس مخاطبان به سرور را تحت تأثیر قرار ندهد از اهمیت چندانی برخوردار نیست ولی واقعیت این است که با افزایش فاصله مخاطب از سرور سرعت دسترسی به اطلاعات سرور کاهش می‌یابد.

پست مرتبط

نظر خود را بگذارید