توضیحات متا چیست؟

 

در میان متا تگ‌ها، توضیحات متا (Meta Description) از اهمیت بالایی برخوردار است. تگ توضیحات متا در واقع چکیده‌ای از محتوای سایت را ارائه میدهد که از چشم بازدیدکنندگان پنهان است و فقط برای درک بهتر موتورهای جستجو استفاده میشود.

تگ های توضیحات متا برای رتبه بندی موتورهای جستجو آنچنان اهمیتی ندارند ولی این تگ ها در کلیک کردن کاربر در صفحه نتایج موتورهای جستجو اهمیت ویژه ای دارد و هر چقدر تعداد این کلیک ها بیشتر باشد می تواند صفحه مورد نظر در جایگاه بالاتری در صفحه نتایج قرار گیرد و از نظر موتورهای جستجو این بدان معنا است که این توضیحات متا بقدر کافی مفید بوده است که توانسته بازدیدکننده را بسمت خود جلب نماید تا روی آن کلیک کند.

 

توضیحات متا چه اهمیتی دارد؟

 

شاید فکر کنید که برچسب‌های توضیح متا برای رتبه‌بندی موتورهای جستجو اهمیت ندارند، اما در به دست آوردن کلیک کاربر از SERP بسیار مهم هستند. این پاراگراف‌های کوتاه فرصتی استثنایی است تا از این طریق محتوای خود را تبلیغ کنید و کاربران را قانع سازید که مطالب این سایت دقیقا همان چیزی است که به دنبال آن می‌گردند.

توضیحات متا چیست؟

ویژگی های توضیحات متای خوب چیست؟

 

1- تعداد کاراکتر های متن توضیحات بهتر است از 320 بیشتر نشود

بسیاری از سئوکاران متن‌های بسیار طولانی‌تر از 320 کاراکتر را به کار برده‌اند و گوگل هیچ مشکلی با ایندکس کردن صفحات آنها نداشته است.

هدف از نوشتن توضیحات متا در نهایت امر این است که اگر گوگل آن را در صفحه نتایج جستجو به نمایش گذاشت کاربران را به کلیک روی لینک ما ترغیب کند. بنابراین بهتر است قبل از تصمیم برای تعداد کلمات توضیحات، کلمه کلیدی اصلی صفحه را در گوگل جستجو کنید و تعداد کاراکتری که گوگل برای اغلب سایت‌ها در نظر گرفته را منبع خود برای تصمیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیری قرار دهید.

2-توضیحات متا باید کاربران را به کلیک روی لینک سایت دعوت کند 

اگر برای نوشتن توضیحات متا وقت می‌گذارید باید آن را طوری بنویسید که کاربر را به خواندن متن مقاله دعوت کند. توضیحات می‌تواند بسیار کسل‌کننده یا بر عکس بسیار هیجان انگیز باشد. تفاوت این دو در خوانده‌شدن متن یا خوانده‌نشدن آن خواهد بود.

3-جذابیت توضیحات باید همراه با دعوت کاربر به کلیک روی لینک سایت باشد

دنبال کفش ورزشی سبک و با دوام می‌گردید. محصول جدید ما را دیده‌اید؟ کلیک کنید و اطلاعات کامل این کفش را مطالعه کنید. به راحتی می تواند کاربر را به کلیک روی لینک ترغیب کند. گاهی هم یک عبارت خیلی کوتاه تر مثل کفش کتانی فقط 20000 تومان برای ترغیب کاربران به کلیک کافیست. تصمیم انتخاب نوع واژه برای ترغیب کاربر به کلیک روی عنوان مقاله به عهده شما است. در این مقاله مثال‌های متعددی برای توضیحات مناسب ذکر خواهیم کرد.

یادتان باشد که متن توضیحات متا، کلمات شما بعنوان فروشنده یک محتوا است. بنابراین حتما از واژه‌هایی مانند: بیشتر بدانید...، الان کالا را سفارش دهید...، چرا نسخه رایگان نرم افزار را امتحان نمی‌کنید... و هزاران جمله شبیه به اینها را در توضیحات متا استفاده کنید.

4-توضیحات شما می تواند مشخصات بسیار تخصصی یک کالا باشد

دستگاه ps4، دو عدد دسته اورجینال، کابل برق، کابل HDMI، هارد 80 گیگابایت، بازی خدای جنگ و 30 بازی معروف دیگر، قیمت = k ریال از هر توضیح دیگری راحت‌تر کاربر را به کلیک روی لینک صفحه تشویق خواهد کرد.

گاهی اطلاعاتی مانند شرکت سازنده و قیمت از هر توضیح دیگری راحت‌تر کاربر را به کلیک روی لینک صفحه کالا تشویق می‌کند.

5-متن توضیحات باید به  محتوا مربوط باشد

این متن را بخوانید: بازیگران، تهیه کنندگان، کارگردانان در بالیود اغلب از خانواده‌های خاصی هستند. یکی از شایعات موجود پولشویی درآمد‌های ناشی از قاچاق توسط این خانواده‌ها در بالیود است. درباره حقایق پشت این شایعات بیشتر بدانید! شاید این جمله به نظر کاملا ساده بیاید ولی در حقیقت نویسنده با زیرکی تمام با ارتباط دادن سینما به قاچاق سعی می‌کند مخاطب بیشتری را به خواندن مقاله تشویق کند. مقاله پر از مطالب مربوط به نحوه پولشویی و فساد اداری در هند است. ولی تصور کنید که نویسنده از سینمای هند در محتوا و بخش توضیحات استفاده نمی‌کرد. در آن صورت چه تعداد خواننده تمایلی به خواندن مطلبی در باره میزان فساد مالی در هند داشتند.

همه می‌دانند در هند فساد بیداد می‌کند. کسی دلیلی برای خواندن مطلبی در این باره ندارد. بنابراین هنگام تهیه محتوا و نوشتن توضیحات درباره آن به این نکات دقت کنید. گاهی با افزودن اطلاعات خاصی درباره یکسری افراد خاص به یک مقاله می‌توان میزان بازدید یک مقاله را هزاران بار افزایش داد.

6-توضیحات متا باید دارای کلمه کلیدی اصلی باشد

توضیحات متا توسط نویسنده محتوا نوشته می‌شود. بنابراین گوگل انتظار دارد که کلمه کلیدی اصلی را در توضیحات بکار ببرید. بهترین حالت استفاده از کلمه کلیدی اصلی در شروع توضیحات است.

7-توضیحات متا باید منحصر به فرد باشد

ر صفحه باید یک توضیح منحصر به فرد داشته باشد. توضیحات هیچ دو صفحه‌ای در سایت نباید مانند هم باشند. اگر محتوای تگ توضیحات متا خالی باشد بهتر از آن است که دو صفحه یک متن توضیح یکسان داشته باشند. گوگل وب مستر و سایت Screaming Frog به شما برای یافتن صفحاتی که متن یکسانی را برای توضیحات آنها نوشته‌اید کمک خواهند کرد.

ویژگی های توضیحات متای خوب چیست؟

توضیحات متا چطور بر سئو سایت تاثیرگذار است؟

 

متنی که در تگ توضیحات متا قرار میدهیم در صفحه نتایج جستجو نمایش داده شده و ویترین اصلی ما برای جلب توجه کاربر است. هر چقدر این متن برای کاربر جذاب تر باشد شانس کلیک بر روی سایت افزایش یافته و با بالا رفتن نرخ CTR به مرور جایگاه ما در نتایج جستجو بهبود می یابد.

 

الگوریتم‌های گوگل درباره توضیحات متا

 

الگوریتم‌های گوگل روش منحصر به فرد خود را دارند و براساس تعریف‌هایی که برای آن‌ها انجام شده عمل می‌کنند. به عنوان مثال متداول‌ترین دلیل برای اینکه گوگل توضیح متای متفاوتی نسبت به آنچه شما ارائه کرده‌اید را نشان می‌دهد، این است که الگوریتم‌های گوگل فکر می‌کنند توضیح متای شما، صرفا برای یک کاربر خاص یا برای یک جستجوی خاص، مناسب است.

هدف گوگل این است که به کاربران کمک کند تا محتوای مناسب را برای پاسخگویی به سوالات خود پیدا کرده و مشکلات خود را حل کنند. در نتیجه، اگر توضیحات متای شما با محتوایی که در صفحه سایت نوشته‌اید مرتبط نباشد، ممکن است گوگل چیز متفاوتی را نشان دهد. متاسفانه اگر گوگل تصمیم به تغییر، نادیده گرفتن، یا نشان دادن چیزی؛ غیر از توضیحات متای شما بگیرد، هیچ کاری نمی‌توانید انجام دهید. بهترین کاری که شما برای حل این مشکل می‌توانید انجام دهید، این است که یک توضیح مناسب برای توضیحات متای محتوای سایت در نظر بگیرید.

 

دلایل تغییر توضیحات متا توسط گوگل چیست؟

 

  • ممکن است توضیحات شما بیش از حد تبلیغاتی باشد و به جای توضیح در مورد اینکه این صفحه چه محتوی برای ارائه به مخاطبان دارد، در مورد شما یا کسب‌وکار شما صحبت کند.
  • کلمه جستجو شده در توضیحات متا وجود ندارد.
  • یکی از دلایل دیگر این است که شاید توضیحات متا شما بسیار کلی باشد و مرتبط با محتوی اصلی آن صفحه نباشد. (اگر از متا خودکار استفاده کنید حتما این مشکل را تجربه خواهید کرد).
  • شاید لازم باشد برای صفحه مورد نظر چندین عبارت کلیدی مختلف در نظر گرفته شود، یا مطالب موجود در بخش‌های مختلف یک صفحه امکان پاسخ دادن به سوالات متفاوتی از سوی کاربران را داشته باشد. این امر ایجاد یک توضیح متا فوق‌العاده مناسب را که برای هر یک از آن کاربران مناسب باشد را دشوار می‌کند. در چنین حالتی، یک توضیح متا پویا که توسط گوگل ایجاد می‌شود، ممکن است برای کاربران مفیدتر از یک توصیف عمومی که از قبل توسط شما تهیه شده است باشد.

پست مرتبط

نظر خود را بگذارید