فلاتر یکی از انواع زبان برنامه نویسی SDK متنباز است که توسط شرکت گوگل ساخته شد است. توسعهدهندگان با زبان برنامهنویسی فلاتر برنامه های اندروید و ios آیفون را با کدنویسی توسعه و منتشر کرده اند. در سال 2017 به طور رسمی این زبان برنامهنویسی، وارد دنیای حرفهای نشده بود و در حالت نسخه آزمایشی قرار داشت که گوگل در سال 2018 فلاتر را به صورت رسمی شرکت گوگل معرفی کرد.
ه طور کلی فلاتر را زبان دارت تشکیل میدهد. اما گوگل برای توسعه سرویس خود و اضافه کردن قابلیتهای جدید، از زبانهای دیگر هم در این ساختار استفاده کرده است.
به زبان C++ نوشته شده و به کمک کتابخانه گرافیکی Skia گوگل، این فریم ورک از رندرگیری سطح پایین پشتیبانی میکند. این موتور کتابخانههای هسته فلاتر را به پروژه اضافه میکند. کتابخانههایی مانند انیمیشن، گرافیک، فایل، ورودی و خروجی شبکه و غیره.
کتابخانه فاندیشن که به زبان دارت نوشته شده است شامل تعدادی کلاس و تابع است و اجازه میدهد برنامهها با فلاتر بسازید. مثلا برقرای ارتباط با موتور فلاتر به کمک APIها یکی از این موارد است.
فلاتر از دو گروه ویجت استفاده میکند. یکی متریال دیزاین که همان زبان طراحی معروف گوگل بوده و دیگری هم ویجت Cupertino که طراحی اپل را شبیه سازی میکند.
با فلاتر میتوانید هم برای موبایل های اندروید و هم برای iOS اپلیکیشن بسازید. به این شکل هم در زمان و هم در هزینههای خود صرفه جویی خواهید کرد.
کدهای دارت بدون نیاز به مدل OEM به کدهای Native تبدیل میشوند. چون داخل فلاتر این مدل قرار دارد.
فرض کنید در محیط اندروید استدیو در حال ساخت اپلیکیشن هستید. برای تست برنامه خود آن را در یک شبیهساز اجرا میکنید. بعد احساس میکنید که یک بخشی از کد نیاز به تغییر دارد، تغییر خود را اعمال کرده و میبینید که بدون نیاز به ریستارت کردن شبیه ساز تغییرات اعمال شده قابل مشاهده هستند. این تکنیک در تغییر UI، اضافه کردن قابلیت جدید و دیباگ کردن پروژه بسیار به برنامه نویس کمک میکند.
اگر قبلا با زبانهای شی گرا (OOP) کار کرده باشید، شروع کار خیلی آسان خواهد شد. حتی اگر هیچ شناختی روی زبانهای برنامه نویسی ندارید، زبان دارت به خوبی توسط گوگل مستندسازی شده و یک زبان سطح بالا به حساب خواهد آمد.
در فلاتر وابستگی زیادی به نوع سیستم عامل یا نسخه آن نداریم. این به معنای این است که پروژه ما احتمالا روی نسخههای مختلف یک سیستم عامل به درستی اجرا میشود و کار ما در تست محصول سبکتر است.
می توانیم بگوییم که هر نوع اپلیکیشنی با استفاده از فلاتر قابل توسعه است. از فروشگاههای آنلاین بزرگ و کوچک گرفته تا بانکداری و فناوریهای مالی و حتی با کسبوکارهای کوچک نیز سازگاری دارد. کسبوکارهای بزرگی مانند مراکز تماس، پیک و جابجایی بسته و سایر کسبوکارهای دیگر در هر مقیاسی با فلاترسازگاری کامل را دارد.
استفاده از پلتفرم تبلیغاتی گوگل بسیار آسان است و به هر کسی اجازه میدهد کمپینهای بازاریابی دیجیتال خود را بدون هیچ دردسری راه بیندازد. این اپلیکیشن برای افرادی که به عنوان بازاریاب دیجیتال فعالیت میکنند، بسیار کاربردی و مفید است.
اپلیکیشن Xianyu یک فروشگاه خرید و فروش کالای دست دوم است. ساخت اپلیکیشن Xianyu توسط Alibaba نیز با همین هدف انجام شده است. این اپلیکیشن بیش از ۲۰۰ میلیون کاربر ثبتنام شده دارد که تعداد قابل توجه ۵۰ میلیون از این کاربران با استفاده از اپلیکیشن ، که با فلاتر توسعه داده شده، از این پلتفرم آنلاین خرید میکنند.
Music Tutor یک اپلیکیشن آموزش موسیقی است. در این اپلیکیشن، امکانات بسیاری از جمله تسهیل در خواندن نُتهای موسیقی وجود دارد. توسعهدهندگان این برنامه کاربردی با مسئله دشواری خواندن نُتهای موسیقی مواجه شدند و تصمیم گرفتند این نیاز را با کمک فلاتر برطرف کنند.
اگر تجربه توسعه اپلیکیشن های موبایل رو نداشته اید لازم و ضروری است که کار با شئ گرایی و زبان برنامه نویسی دارت را یاد بگیرید. در دنیا فریم ورک های زیادی برای توسعه اپلیکیشن های موبایل هستند که اگر شما تجربه کار با یکی از این فریم ورک ها رو به دست بیارید زمانی که قصد مهاجرت از یک فریم ورک به فریم ورک دیگه را داشته باشید به راحتی میتونید این کار را انجام دهید.
1400 © حق نشر برای میرسافت محفوظ است
نظر خود را بگذارید