بیگ دیتا چیست؟

 

کلان داده‌ (Big Data) مجموعه‌ای از داده‌ها نامیده می‌شود که خود حجم بالایی دارند و این حجم به مرور زمان به طور تصاعدی افزایش می‌یابد. این داده‌ها بسیار حجیم و پیچیده هستند، به طوری که هیچ یک از ابزارهای سنتی مدیریت داده‌ها امکان ذخیره یا پردازش آن‌ها را به طور کارآمد ندارند. به طور مختصر، مفهوم کلان داده به داده‌هایی اشاره دارد که تنوع زیادی داشته و همچنین حجم آن‌ها با سرعت بالایی زیاد می‌شود. دسته‌بندی‌های گوناگونی برای انواع بیگ داده وجود دارد. داده‌ها می‌توانند ساختارمند یا فاقد ساختار باشند، اما این نوع و حجم داده نیستند که در بیگ دیتا اهمیت دارند، بلکه مسئله حائز اهمیت کارهایی است که سازمان‌ها می‌توانند به وسیله‌ی بیگ دیتا انجام دهند. بیگ دیتا را می‌توان برای به دست آوردن «بینش» مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. 

بیگ دیتا چیست؟

 

کاربردهای کلان داده چیست؟

 

به علت اهمیت بالای داده‌ها آن‌جا که بتوان تحلیل خوبی ارائه داشت و اطلاعات ارزنده ای حاصل نمود، می‌توان از کلان داده‌ها استفاده کرد. 

  • صنعت آموزش: در حوزه آموزش، افراد با سنین گوناگون به دنبال یادگیری مهارت‌های متفاوت بوده که این آموزش‌ها شامل حضور در مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز علمی یا ثبت نام در آموزشگاه‌های خصوصی، آموزش آنلاین و… می‌شود. با توجه به حجم زیاد اطلاعات در این حوزه، با ارزیابی و تحلیل دقیق می‌توان مسیر و محتوای آموزشی بهتری ایجاد کرد.

  • تولید محتوای ویدیویی:  از جمله پرطرفدارترین محتوای ویدیویی می‌توان به فیلم‌های سینمایی، سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیونی اشاره نمود.کمپانی‌های تولیدکننده تلاش می‌کنند به کمک بیگ دیتا سلیقه و نیاز مخاطب را بشناسند و محصولاتی متناسب با آن تولید کنند.

  • حوزه سلامت: دیگر کاربردهای بیگ دیتا در حوزه سلامت و پزشکی است. با استفاده از داده‌کاوی و تحلیل موشکافانه‌ی داده‌ها می‌توان به داده‌های متععدی از بیماران در سنین و گروه‌های متنوع رسید و برای پیشگیری و مقابله و با بیماری‌ها، راه‌حل مناسب و به موقع ارائه داد.

  • سیستم پیشنهاد: احتمالا شما هم در سایت‌های مختلف محصولات یا محتوای پیشنهادی را دیده‌اید. این موارد تنها بخشی از کاربرد کلان داده‌ها در طراحی سیستم‌های ارائه پیشنهاد است.

  • دیجیتال مارکتینگ: یکی دیگر از کاربردهای بیگ دیتا در حوزه دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال است. در این حوزه چون حجم زیادی از داده‌های قابل اندازه‌گیری وجود دارد، در صورت داده‌کاوری درست و تحلیل و پردازش دقیق اطلاعات و داده‌ها می‌توانید کمپین‌های موفقی را اجرا کنید.

 

کاربرد بیگ دیتا در دیجیتال مارکتینگ 

 

بیگ دیتا در دیجیتال مارکتینگ کاربرد بسیاری دارند و براساس آن می‌توان رفتار مشتریان را به درستی شناسایی کرده و کمپین‌های موفقی را طراحی و اجرا کرد. 

  • شناخت دقیق مخاطبان هدف: هر چه بتوانید شناخت بهتری و دقیق‌تری از مخاطبان خود داشته باشید و پرسونای درستی طراحی کنید، موفقیت شما در بازاریابی بیشتر خواهد شد. 

  • کاهش هزینه‌ها: شاید داده‌کاوی هزینه‌بر باشد، ولی وقتی یک بار آن را انجام دهید می‌توانید در موارد زیادی از خروجی آن استفاده کنید. یکی از اصلی ترین موارد برنامه‌ریزی درست براساس بیگ دیتا که می‌توان به وسیله آن هزینه را کاهش داد.

  • انتشار محتوای سفارشی و شخصی‌سازی شده: یکی از موارد حائز اهمیت در دنیای بازاریابی امروز، ارائه محتوای سفارشی و شخصی‌سازی شده مخاطبان هدف است. تحلیل درست کلان‌ داده‌ها و استفاده از آنها کمک شایانی خواهد کرد.

  • تحلیل عقاید: توسط بیگ دیتا در دیجیتال مارکتینگ می‌توان به تعامل‌ها و عقاید مخاطبان در پلتفرم‌های مختلف دسترسی داشت و کمپین‌های موثری را طراحی کرد.

کاربردهای کلان داده چیست؟

ویژگی های Big data

 

  • حجم: اسم بیگ دیتا حاکی از حجم داده ها و اطلاعات درون آن است. نمی توان حداقلی برای این حجم مشخص کرد اما مقدار اطلاعات باید به گونه ای باشد که به راحتی و توسط آدمی قابل تحلیل و بررسی نباشد.

  • سرعت: برای تحلیل و نتیجه گیری با کمک بیگ دینا، باید اطلاعات آن با سرعت مناسبی به روزرسانی شود. اطلاعات قدیمی نمی تواند نتایج درستی در بر داشته باشند.

  • صداقت و اعتبار : ویژگی پایانی به صحت و اعتبار اطلاعات درون بیگ دیتا اشاره دارد. منبع جمع آوری بیگ دیتا باید قابل اعتماد باشد، در غیر این صورت نتایج به دست آمده نیز دچار نادرستی خواهند شد.

  • تنوع: این ویژگی به راه های دستیابی و فرمت های مختلف داده ها اشاره می کند. بیگ دیتا می تواند انواع مختلفی از اطلاعات مانند اعداد، صدا، تصویر، ایمیل، پی دی اف و ویدیو را دربرگیرد. این اطلاعات باید از روش های گوناگونی استخراج شوند تا منجر به تصمیم های درستی شوند.

  • غیر قابل پیش بینی: غیر ثابت بودن این داده ها از اصلی ترین ویژگی های آن هاست. اطلاعات بیگ دیتاها به دلیل تغییرات زیاد و سریع، می تواند نتایج مختلفی را در گذر زمان نشان دهد.

 

آینده ی کلان داده ها

 

دانشمندان بر این یقین اند که در دنیای امروز هر کدام از شهروندان در هر ثانیه حجم زیادی از اطلاعات تولید می کند که حجم این داده ها در طول سال به مرور افزایش می یابد. رفته رفته به سراغ اینترنت اشیا می رویم و از دستگاه های یکپارچه و متصل استفاده خواهیم کردیم. پس آینده بیگ دیتا روشن است و به مرور بیشتر به آنها نیازمند خواهیم شد و باید دسترسی کلان داده ها را به درستی مدیریت کنیم.

 

نظر خود را بگذارید