پاپ آپ چیست؟

Pop up در معنای لغوی به صفحاتی گفته می شود، که برای اطلاع رسانی و تبلیغات در فضای اینترنت استفاده می گردد.

ولی در واقع پاپ آپ یک پنجره مزاحم است، که به طور ناگهانی هنگام بازدید از سایت های مورد نظر ظاهر می شود، که خارج از کنترل کاربر و بدون درخواست او می باشد.
یک پنجره پاپ آپ باید کوچک تر از پنجره پس زمینه یا رابط کاربری باشد.

این پنجره در سایت های فروش و یا سایت هایی که می خواهند محصولات خود را به مشتریان پیشنهاد دهند، بیشتر به چشم می خورد.

 

سازنده pop up از مردم عذرخواهی کرد!

در اواسط دهه 1990، ایتن زاکرمن به عنوان یک طراح و برنامه‌نویس در tripod.com، روی طرحی کار می‌کرد که بر اساس صفحه‌ای که کاربر به آن وارد شده یک تبلیغ هدفمند به او نشان دهد.

این برنامه‌نویس تبلیغات pop up را معرفی کرد و خیلی زود این تبلیغات فراگیر شد؛ جالب است بدانید که آقای زاکرمن بعد از مدتی بخاطر این اختراعش عذرخواهی کرد و اعتراف کرد که این منفورترین ابزار تبلیغات است!

به نظر می‌رسد که سایت‌های مختلف با پاپ آپ‌های بی‌ربط و مزاحم حسابی روی اعصاب زاکرمن راه رفته‌اند و گرنه تبلیغات پاپ آپ اگر دست استفاده شود یکی از آگهی‌هایی است که کلیک بسیاری می‌گیرد و توجه خواننده را جلب می‌کند.

 

انواع تبلیغات پاپ آپ چیست؟

1. پاپ آپ هنگام ورود

این پیام درست در لحظه‌ای ورود کاربر به سایت نمایش داده می‌شود و تمام صفحه را پوشش می‌دهد تا مخاطب آن را بخواند. این یعنی که آگهی ورودی قبل از اینکه تصویر صفحه سایتتان را ببیند ظاهر می‌شود.

اگر قصد دارید سرزده کاربر را غافلگیر کنید تا طعم مزاحمت را بچشد، pop up ورود بهترین گزینه برای این کار است!

فرض کنید کاربر برای خواندن یک مقاله به وبسایت شما آمده، هنوز صفحه لود نشده، پیامی می‌بیند که نوشته بیا و در خبرنامه ما عضو شو! در صورتی که هنوز ندیده در سایت شما چه خبر است و اصلاً محتوای شما به کارش می‌آید یا نه!

این موضوع ممکن است که تجربه کاربری بدی را برای کاربر رقم بزند حواستان باشد که یک تجربه ناگهانی بد در هنگام ورود، ممکن است به یک خروج ناگهانی هم تبدیل شود و مسلماً دوست ندارید که این اتفاق بیفتد.

پس کجا می‌شود از این پیام‌ها استفاده کرد؟

پیام‌هایی که در اول ورود برای privacy یا تایید سن کاربر (برای سایت‌هایی که محدودیت سنی دارند) به کاربر نشان داده می‌شود، یکی از کاربردهای بجای پاپ آپ‌های ورودی هستند.

پاپ آپ

2.پاپ آپ هنگام خروج

Pop upهای خروجی تقریباً شبیه ورودی‌ها هستند و شاید به همان اندازه تنفرآمیز! اما بدانید که به شدت قدرتمندند! چون بعضی‌هایشان می‌توانند کاربر  را از رفتن منصرف کنند و در صفحه شما نگه دارند!

دقت کنید وقتی که خواننده وبلاگ شما در حال خواندن یک مطلب مفید است، تمرکزش روی همان مطلب است، ممکن است اطراف صفحه را نبیند و به لینک بالای صفحه، دموی محصول و بقیه مقالاتتان توجه نکند؛ طبیعی هم هست آن‌ها فعلاٌ خواننده هستند، نه خریدار!

اما با یک آگهی که موقع رفتنشان از سایت ظاهر می‌شود، راحت توجه آن‌ها را جلب می‌کنید. چگونه؟

درست در لحظه‌ای که کاربر می‌خواهد از سایت خارج شود و گوگل انالیتیکس یک بانس ریت پایتان حساب کند، با یک پیشنهاد او را تشویق به ماندن می‌کنید و حتی ممکن است پیشنهاد شما آنقدر جذاب باشد که به مشتری تبدیل شود! حالا آنالیتیکس بجای بانس ریت یک convertion برایتان ثبت می‌کند.

در واقع هدف آگهی‌های خروجی این است که به کاربر بگویند: «یک لحظه صبر کن، من یک دلیل برای موندن بهت میدم، کاری می‌کنم که بیشتر با من تعامل داشته باشی!»

 

3.پاپ‌آپ کلیکی

در این روش وقتی کاربر روی لینکی کلیک می‌کند، قبل از این که به صفحه جدید وارد شود، ماژول برایش نمایش داده می‌شود. بهتر است که این پیام مرتبط با صفحه مقصد باشد تا بیشترین تأثیر را داشته باشد.

درست است که پاپ‌آپ کلیکی‌ گاهی کابر را غافلگیر می‌کنند و مزاحم هستند اما این نکته را بدانید که معمولاً نرخ تبدیل خوبی دارد! تعجب نکنید، دلیلش این است که کاربرتان قبلاً به موضوع مورد نظر علاقه نشان داده و شما می‌توانیداز این فرصت برای ارائه پیشنهادات خود استفاده کنید.

برای همین بیشتر فروشگاه‌های الکترونیکی از این روش برای نشان دادن محصولشان استفاده می‌کنند که در قالب یک اسلاید یا ویدئو است. بیایید یک مثال بزنیم:

مثلاً شما وارد دیجی‌کالا شده‌اید و قصد خرید کفش ورزشی را دارید. وقتی می‌خواهید روی لینک دسته ورزشی‌ها کلیک کنید، یک پاپ آپ باز می‌شود که کفش‌های تخفیف خورده عالی را به شما پیشنهاد می‌دهد! آیا اول به آن‌ها نگاهی نمی‌اندازید؟

دومین دلیل برای قدرتمند بودن کلیکی‌ها این است که کاربر را در صفحه‌ای که هست نگه‌ می‌دارد. مثلاً وسط مقاله پیشنهاد می‌کنید، ایبوک رایگان جدید را دانلود کند. کاربر روی لینک کلیک می‌کند! بجای اینکه به صفحه دیگری فرستاده شود، یک کادر برایش باز می‌شود که با گرفتن ایمیل کتاب را به او تحویل می‌دهد.

درصورتی که اگر می‌خواست به صفحه دیگری برود و باز به صفحه اصلی برگردد، کمی کار سخت می‌شد ولی جالا با یک کلیک کتاب دانلود می‌شود.

پس بد نیست در بعضی مواقع پاپ‌آپ‌ها جایگزین صفحات فرود شوند، مگر اینکه نیاز باشد اطلاعات زیادی به کاربر بدهید.

و دلیل سوم قدرتش این است که تنها زمانی باز می‌شوند که کاربر خودش درخواست کند، البته به شرطی کی که پیام نمایش داده شده بی‌ربط به موضوع درخواست کاربر نباشد.

 

4.اسکرول پاپ آپ

این نوع آگهی زمانی به کاربر نمایش داده می‌شود که صفحه را اسکرول کند. شما مشخص می‌کنید در کدام قسمت، پنجره جدید باز شود.

مثلاً اگر می‌خواهید به او پیشنهاد دهید تا در خبرنامه عضو شود، بهتر است بگذارید به انتهای صفحه برسد و بعد pop up شود.

یا مثلاً کاربر در حال خواندن مقاله رپورتاژ آگهی است، وقتی به قسمت لینک‌سازی در رپورتاژ رسید، پاپ آپ کتاب لینک‌‌سازی برایش نمایش داده شود.

 

5.پاپ آپ مبتنی بر زمان

این پیام زمانی نشان داده می‌شود که کاربر وارد سایت شما شود و مدت زمانی را در آنجا بماند. می‌توانید مشخص کنید که در ثانیه 10ام، 30 ام یا 60 ام  ماژول تبلیغ برایش باز شود. از این به بعد می‌توانید تست کنید که در کدام زمان بیشترین نرخ تبدیل را داشته‌اید.

بعضی از سایت‌ها گفته‌اند که زمان نشان دادن آگهی در صفحات وبلاگ زیر 30 ثانیه (از لحظه ورود کاربر) و در صفحات محصول بالای 60 ثانیه نباشد.

پاپ آپ

چگونه در سایتم  پاپ آپ قرار دهم؟

اگر بخواهید یکی از pop up ها در سایت خود قرار دهید، اولین راه این است که از صفر کدنویسی کنید و با برنامه‌نویسی به سیستم بفهمانید که این کد کجا و چگونه اجرا شود.

راه بعدی استفاده از ویجت‌هایی است که این کار را برای شما انجام می‌دهند، مثلاً ویجت Elfsight  یا Mailchimp دو نمونه از این ابزارها هستند که می‌توانید پاپ آپ خود را از طریق آن طراحی و اجرا کنید.

اما یک راه میانبر و ساده‌تر هم هست. شما می‌توانید تمام این پاپ‌آپ‌ها و تنظیمات را با تگ منیجر به راحتی چند کلیک اجرا کنید.

با این ابزار می‌توانید تعیین کنید که کی، کجا و در چه زمانی آگهی برای کاربر نمایش داده شود . مثلاً وقتی کاربر 50 درصد صفحه را یک اسکرول کرد، آگهی ظاهر شود.

این فقط یکی از کاربردهای این تگ منیجر گوگل است. 

 

در تبلیغات پاپ آپ چند نکته را رعایت کنید

  • زمان نمایش این تبلیغ برای بازدید کننده بسبیار مهم است، اگر خیلی سریع هنگام ورود کاربر آگهی شما نمایش داده شود، چون هنوز نمی‌داند داستان چیست، ممکن است دکمه خروج را بزند و به کار خودش ادامه دهد. اگر هم خیلی دیر نمایش داده شود، ممکن است کاربر صفحه را ترک کرده باشد و شما فرصت انجام این کار را از دست بدهید.
  • پاپ آپ را طوری طراحی کنید که کاربر بتواند راحت آن را ببندد؛ یعنی دکمه خروج ماژول طراحی‌شده باید مشخص و واضح باشد. هیچ کس دوست ندارد وقت گرانبهایش را صرف پیدا کردن دکمه ضربدر صفحه کند.
  • یک پنجره چندبار ظاهر می‌شود؟ اگر تبلیغ شما بیش از یکبار برای هر کاربر نمایش داده شود، مراقب باشید! چون ممکن است با مزاحمتتان کاربر را عصبانی کنید و فراری‌اش بدهید.
  • دکمه Call To Actionn یا فراخوان عمل (کاری که از کاربر می‌خواهید انجام دهد) آگهی شما باید توجه کاربر را به خودش جلب کند و یک متن عالی داشته باشد.
  • تست، تست، تست! هیچ چیز به اندازه آزمایش کردن در این روش جواب نمی‌دهد! اگر pop up شما همیشه نادیده گرفته می‌شود، آن را تغییر دهید. بله، می‌گوییم آزمایش کنید، چون مدلی که در یک شرکت یا سایت دیگر نتیجه بخش بوده ممکن است برای شما جواب ندهد. اگر هم امکان تست و اندازه‌گیری ندارید، بهتر است کلاً از پاپ‌آپ‌ها استفاده نکنید.

 

پاپ آپ چه تاثیری روی سئو دارد؟

گوگل معمولاً درباره یک موضوع خاص اظهارنظرهای رسمی نمی‌کند ولی راجع به pop up موضع خودش را معلوم کرده است و در یک متن رسمی گفته است که راجع به این ماژول‌ها چگونه فکر می‌کند.

گوگل می‌گوید، به کاربران احترام بگذارید و کاری کنید راحت به محتوا دسترسی داشته باشند و محتوایی که جستجو کرده را پیدا کنند. روی همین حساب، سایت‌هایی که از تبلیغات بینابینی (interstitials) در موبایل استفاده می‌کنند، جریمه می‌کند. بگذارید اول ببینیم منظور گوگل چیست؟ پیام بینابینی یک پاپ‌آپ تمام صفحه‌ است که قبل محتوای اصلی ظاهر می‌شود.

می‌بینید؟ گوگل درمورد همه پاپ‌آپ‌ها صحبت نکرده و با آن دسته‌ای مشکل دارد که موقع باز شدن صفحه فرود نمایش داده می‌شوند، آن ‌هم درست زمانی که کاربر از صفحه جستجو وارد شده‌است و هنوز از محتوای اصلی خبر ندارد.

گوگل در راهنمای خود حرفی از مسائل زیر نیاورده است:

  • پاپ آپ‌هایی که در دسکتاپ و تبلت نمایش داده می‌شوند
  • پاپ آپ‌های کوچکی که فضای متناسبی از صفحه را اشغال می‌کنند
  • پاپ‌هایی که مسئولیت‌های قانونی را اجرا می‌کنند، مثل سوال در مورد کوکی‌ها، امنیت و تایید سن قانونی کاربر
  • پنجره‌های که بلافاصله باز نمی‌شوند

پس pop up چگونه بر سئو سایت تأثیر می‌گذارد؟

شاید این آگهی‌ها مستقیم روی سئو تأثیر نداشته باشد، چون گوگل آن را به عنوان محتوای سایت شما حساب نمی‌کند اما با تغییر یکسری از فاکتورها رد پایش را در سئو به‌جا می‌گذارد.

تجربه کاربران در رابطه با پاپ آپ

تجربه کاربران

درست است که مارکترها و وبمسترها علاقه زیادی به تبلیغات پاپ آپ و کسب درآمد از این راه دارند ولی متاسفانه کاربران نظرشان برعکس است؛ طبق نظرسنجی‌ها 80 درصد از کاربران از این آگهی‌ها متنفرند.

خب تنفر آن‌ها چه ربط به سئوی سایت دارد؟

می‌دانید که در بیشتر الگوریتم‌های گوگل رفتار کاربران حرف اول را می‌زند و کاربر اذیت شدنش را با رفتارش در وب نشان می‌دهد.

مثلاً فرض کنید کاربر وارد سایت شما می‌شود، همان لحظه اول با یک پیام از او می‌خواهید که در سایت شما ثبت نام کند! اگر ظظاهر شدن این پیام برای کاربر آزار دهنده باشد، ممکن است سایت را ترک کند و به صفحه جستجو برگردد. اگر این اتفاق بارها برای بقیه افراد مختلف تکرار شود از نظر گوگل شما نتوانسته‌اید نیاز کاربر را برطرف کنید، پس زیاد مورد اعتماد نیستید.

به غیر از این یک تجربه کاربری بد از سایت شما در ذهن کاربر شکل می‌گیرد و امکان دارد دیگر به سایت شما برنگردد.

سرعت سایت

پاپ‌اپ‌ها زمان بارگذاری سایت را بیشتر می‌کنند، به خصوص اگر تصاویر سنگین یا انیمشنی در آن قرار داده باشید.

زمان در سایت

کاربری که قرار بود محتوای شما را بخواند و صفحات مختلف سایت شما ببیند، حالا بخاطر پاپ آپ‌های مزاحم از سایت خارج شده است. این رفتار مطمئناً میانگین زمان ماندن کاربر در صفحه را کم می‌‌کند.

این به این معنی نیست که همه pop up‌ها تأثیر منفی بر سئوی سایت دارند، بعضی‌هایشان اینقدر به موقع ظاهر می‌شوند که حتی کاربری که قصد خروج داشته را نگه‌ می‌دارد تا پیشنهادات جذاب شما را دنبال کند.

 

چگونه Pop up  را مسدود کنیم؟

 فایرفاکس را باز کنید.
 از طریق منویی که در بالا سمت راست قرار دارد، کلیک کرده و گزینه Option را انتخاب نمایید.

مسدود کردن پاپ آپ

 

مسدود کردن پاپ آپ

 

از منوی سمت چپ گزینه privacy & security را انتخاب کرده و سپس تیک گزینه Block pop-up windows را برداشته تا پاپ آپ ها هنگام باز کردن یک سایت مسدود شوند.

روش مسدود کردن پاپ آپ

پست مرتبط

نظر خود را بگذارید