گوگل دیتا استودیو یکی از ابزارهای گوگل به شمار میآید که از طریق آن میتوان دادههای مختلف که از گوگل ادز، گوگل آنالایتیکس، گوگل شیتز، گوگل سرچ کنسول، گوگل بیگ کوئری، یوتیوب جمعآوری شده را در قالب جداول و نمودارهای پراکندگی، میلهای، محیطی، دایرهای مشاهده نمود. همچنین این اطلاعات با استفاده از چارتها، گرافها، نقشههای حرارتی، نقشههای جغرافیایی و سریهای زمانی نیز قابل نمایش هستند و تغییر پذیر خواهند بود. پیدایش گوگل دیتا استودیو از سال ۲۰۱۶ میلادی در جهت کمک به وبمستران و متخصصان سئو از طریق تبدیل دادههای خام به نمودارها و جداول گرافیکی و ساده، رخ داد. دیتا استودیو برای شما این امکان را فراهم میکند که گزارشها و نتایج حاصل را با تیم خود به اشتراک گذاشته و به آنها اجازه ویرایش و درج نظرات را بدهید.
پنالتی گوگل و راه حل های رفع آن
ذخیره اتوماتیک تغییرات
قابلیت اضافه کردن لینک به گزارش
قابلیت حذف، ادیت و مرتبسازی اطلاعات
ایجاد گزارشات متنوع و دقیق با سرعت زیاد
رایگان و قابل دسترس بودن برای تمامی افراد
امکان حاشیهنویسی گزارشات با استفاده از متن و تصویر
توانایی اتصال به شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر و…
فراهم کردن امکان حذف، ترکیب و تبدیل دادهها به اطلاعات کاربردی
امکان درج نظرات و ویرایش اطلاعات برای کسانی که دسترسی داشته باشند
ایجاد قابلیت به اشتراک گذاری گزارشات با اعضای تیم و یا حتی کاربران عادی سایت
فراهم کردن بستری برای تبدیل دادهها به تصاویر و جداول برای درک بهتر و در حداقل زمان ممکن
از دیتا استودیو برای کمک به تحلیلکنندگان سایت، سئوکاران و به طور کلی رونق کسبوکارهای مجازی بسیار استفاده میشود
جهت اتصال به انواع پایگاه داده و پلتفرمهای گوگل مانند گوگل آنالایتیکس، گوگل ادوردز، سرچ کنسول و…مورد استفاده قرار میگیرد
ساخت اکانت گوگل دیتا استودیو بسیار آسان بوده و هرکس به تنهایی میتواند این کار را انجام دهد. تنها با داشتن یک ایمیل و انجام مراحل زیر میتوانید اکانت شخصی خود را در دیتا استودیو بسازید. تبتدا میبایست وارد سایت گوگل دیتا استودیو شده و آدرس ایمیل و مشخصات خود را وارد کنید. به قسمت Home رفته وارد داشبورد شده و بعد برای ساخت گزارش روی گزینه Create کلیک کنید.
در لیستی که نمایان میشود بر روی گزینه Data Source کلیک کرده و سپس انواع منابع داده که شامل گوگل آنالاتیکس، گوگل شیتز، بیگ کوئری و غیره هستند را انتخاب نمایید. برای مثال گزینه Google Analytics را انتخاب نموده و فیلدهای Property، Account و View را پر کرده و سپس گزینه اتصال را لمس کنید. پس از گذشت چند ثانیه تمامی پارامترها و دادههای موجود در آنالایتیکس با مشخصات مربوطه نمایش داده میشود که میتوان آنها را ویرایش کرده و یا توضیحاتی افزود. در پایان جهت ایجاد گزارش روی دکمه Create report کلیک کنید تا یک گزارش خالی برای شما ایجاد شود. همچنین با کلیک روی گزینه Add a chart انواع نمودارها، جداول و نقشههای پراکندگی و غیره ایجاد خواهند شد.
پس از ثبت اکانت دیتا استودیو با کلیک روی گزینه +Create یک گزارش خالی ایجاد کنید. با انتخاب Create New Data Source میتوان منابع مختلف دیتای خود را که شامل فیلدها و معیارها هستند، مشاهده نمود و با کلیک بر روی گزینه Add To Report آنها را به گزارشتان متصل کنید. اگر مایلید منابع دیگر را نیز بیفزایید با انتخاب Resource و سپس Manage added data sources میتوانید این کار را انجام دهید. پس از آن نیز با استفاده از Add a Data Source منابع دادهای که قصد تهیه گزارش از آنها را دارید انتخاب کنید و سپس نمودارها و جداول مورد نظری را که فکر میکنید برای سایتتان مفید و کاربردی است از ابزار گوگل دیتا استودیو تهیه نمایید.
دایمنشن: متغیرهای کیفی که مطابق آن داده های کمی یا متریکس ها دسته بندی می شوند. مانند کشور محل سکونت کاربر، موبایل، وب و غیره
متریکس: متغیرهای کمی یا عددی مانند تعداد یوزر، تعداد سشن هاو غیره را شامل می شوند.
Sort: به نوع نمایش داده بر اساس کم به زیاد یا زیاد به کم بستگی دارد.
Segment: نوعی طبقه بندی را معرفی می کنند.
فیلدهای محاسباتی: یک مجموعه فرمول هستند که از طریق آن می توان یک نمودار خاصی را ایجاد کنیم. در واقع ترکیب نمودارها با استفاده از فرمول های ریاضی را آسان تر می کند.
پارامترها: X و Y نوعی پارامتر هستند. با تعریف پارامترها قدرتی را به کاربر یا کارفرما می دهید که تاثیر تغییر پارامتر را در سایر جدول به وضوح مشاهده کند.
دیتا بلندر : ترکیب داده ها از منابع مختلف. برای مثال ترکیب داده های گوگل آنلیتیکس با گوگل سرچ کنسول.
Drill down: با فعال نمودن این گزینه امکان مشاهده به وجود میآید.
1400 © حق نشر برای میرسافت محفوظ است
نظر خود را بگذارید