استراکچر دیتا یا Structured Data

 

برخی وب سایت ها از داده هایی تشکیل شده اند که در دیتابیس ها ذخیره می شوند.زمانی که این داده ها در قالب کدهای HTML قرار میگیرند،تفسیر اطلاعات برای موتورهای جستجو بسیار سخت میشود.استراکچر دیتا نوعی المان نشانه گذاری بر روی صفحات است که به موتورهای جستجو اجازه می دهد که اطلاعات موجود در وب سایت شما را بهتر درک کند موتورهای جستجو از این اطلاعات برای بهبود نتایج جستجو موضوع مرتبط با کسب و کار شما استفاده می کنند.

(برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله خزنده وب چیست و چگونه کار می کند؟ را مطالعه کنید.)

 

 استراکچر دیتا (Structured Data) چه اهمیتی دارد؟

 

 استراکچر دیتا موتور های جستجو را قادر می سازد علاوه بر اینکه بتوانند در میان سایت شما بخزند بتوانند محتوای آن را  نیز واقعا  درک کنند. حتی موتور های جستجو هم به سختی می توانند محتوای سایت را رمز گشایی کنند زیرا برخی از المان هایی که به نظر ما انسانها خیلی واضح می آیند برای ربات های جستجوگر بی معنی هستند. این همان نقطه ای  است که داده ساخت یافته اهمیت پیدا می کند. استراکچر دیتا مستقیما به صفحات، اضافه شده و موتورهای جستجو از این داده ها برای ایجاد قطعات محتوایی کوچک ولی غنی استفاده می کنند. اینها همان  قطعات کوچکی از اطلاعات هستند که در نتایج جستجو ظاهر می شوند. استراکچر دیتا اطلاعات افزوده ای هستند که شما در کنار یک وب سایت و توضیحات متای آن می بینید.

 

Structured Data بر سئو سایت تاثیر دارد؟

 

استراکچر با بهبود وضعیت نمایش نتایج در SERP  گوگل می تواند 5 تا 30 درصد در افزایش نرخ کلیک و یا CTR تاثیر مثبت داشته باشد به این ترتیب ورودی سایت افزایش پیدا می کند و باعث بهبود رتبه شما در نتایج جستجو می شود.همه چیز راجع به تبلیغات کلیکی یا تبلیغات CPC

Structured Data بر سئو سایت تاثیر دارد؟

 

سه روش پیاده سازی structured-data

 

  • RDFa
  • JSON-LD
  • Microdata

 

  • JSON-LD

JSON-LD قالبی است که Google آن را پیشنهاد می کند. همچنین اجرای آن ساده ترین روش است زیرا نیازی به (تگ زدن) درفایل HTML نیست، همانطور که در سایر فرمت های داده ساختار یافته وجود دارد. در عوض، شما JSON-LD را به عنوان یک کد بزرگ اضافه می کنید که به Google می گوید (سلام ، در اینجا مواردی وجود دارد که باید در مورد آن بدانید.)

  • Microdata

بر خلاف JSON-LD، که استراکچر دیتا در یک بلوک بزرگ قرار دارند ، Microdata در سراسر صفحه پراکنده می شود تا محتوای سایت را هنگام علامت گذاری مشخص کند.

  • RDFa

RDFa مانند Microdata کار می کند. شما عناصر HTML را در صفحه علامت گذاری می کنید، به جای اینکه در یک بلوک بزرگ مانند JSON-LD علامت گذاری کنید. این احتمالاً کم استفاده ترین روش است، اما هنوز هم گاهی اوقات با آن روبرو خواهید شد زیرا این همان چیزی است که برچسب های متا Open Graph Facebook بر اساس آن ساخته شده است.

باور های اشتباه درباره استراکچر دیتا

باور های اشتباه درباره استراکچر دیتا

 

  • بعد از اعمال، سایت در Rich Snippets نمایش داده خواهد شد

هیچ تضمینی مبنی بر اینکه شما بعد از اعمال استراکچر دیتا در نمایش Rich Snippets قرار گیرید وجود ندارد و ممکن است بعد از گذشت زمان شما در این نمایش باشید و یا حتی هیچ‌گاه در این آن قرار نگیرید.

  •  استراکچر دیتا یک سیگنال مهم برای رتبه‌بندی سایت است

این باور نیز کاملاً اشتباه است درست است که structured data باعث بهتر دیده شده سایت و صفحات شما شوند و همچنین باعث افزایش نرخ CTR شوند ولی به صورت مستقیم به عنوان یک سیگنال رتبه‌بندی برای گوگل محسوب نمی‌شوند.

  •  گوگل برای درک ساختار سایت نیازی به استراکچر دیتا ندارد

بسیاری بر این باورند به دلیل پیشرفته شدن موتورهای جستجو و هوش مصنوعی آن‌ها لزومی به استفاده از استراکچر دیتا وجود نداشته و گوگل خود به راحتی متوجه ساختار سایت خواهد شد. درست است گوگل بسیار هوشمند است و می‌تواند به راحتی این موارد را تشخیص دهد ولی زمانی که خود گوگل تأکید به استفاده از structured data توسط وبمستران دارد چه دلیل به امتناع توسط ما می‌تواند باشد.این عمل کار را برای موتورهای جستجو ساده‌تر و درک را با خطای کمتری روبرو خواهد کرد.

پست مرتبط

نظر خود را بگذارید