کپی رایتینگ چیست؟

 

کپی رایتینگ یکی از عناصر تبلیغات و بازاریابی است و به معنی نوشتن کلمات متقاعد کننده‌ که افراد را برای انجام یک اقدام خاص ترغیب می کنند. کپی رایتینگ هنر و دانش تولید محتوا برای المان‌های تبلیغاتی کسب و کار است.نوشتن متن بروشور، بیلبورد، کارت‌ها و هدایای تبلیغاتی، ایمیل و …. در حوزه Copywriting معنا پیدا می کنند.

 

کپی رایتر کیست؟

 

Copywriter وظیفه دارد با نگارش یک متن سبب شود تا مخاطب یک حس را درک کند، به یک موضوع فکر کند و در آخر به مخاطب تبدیل به یک خریدار شود.کپی رایتر براساس اصول روانشناسی بر مشتریان تاثیر می‌گذارد و آنها را به خرید یک کالا یا خدمات علاقه‌مند می‌کند تا اینکه آن کالا را تهیه کند. 

 

هدف استفاده از کپی رایتینگ چیست؟

 

  • تبلیغ یک محصول
  • تبلیغ یک نام تجاری
  • افزایش نرخ تبدیل یا فروش
  • تشویق مخاطب جهت انجام اقدامی خاص

کپی رایتینگ چیست؟

کپی رایتینگ چه اهمیتی در کسب و کار های اینترنتی دارد؟

 

امروزه شرکت‌های بزرگ دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که کیفیت بالای محصول وخدمات نمی‌تواند به فروش بیشتر منجر شود. به همین خاطر شرکت‌های مختلف، کیفیت محصول یا خدمت را امری ضروری و لازم می‌دانند اما برای فروش بیشتر به سراغ مباحث بازاریابی و تبلیغاتی می‌روند تا بتوانند فروش خود را افزایش دهند. از این کپی رایتینگ می تواند به انواع مشاغل کمک بزرگی در تبلیغ و فروش محصول بکند.

 

انواع Copywriting

 

  • کپی رایتینگ فروش

کپی رایتر فروش با چالش متقاعد کردن خواننده نسبت به مزایای محصول یا سرویس و در نهایت مجاب کردن وی برای خرید یا استفاده از آن است.

  • کپی رایتینگ سئو

کپی رایتینگ سئو را می‌توان به صورت سنتی یا مدرن تعریف کرد. تفاوت کپی رایتینگ سئوی سنتی با کپی رایتینگ معمولی در تمرکز بر کلمات کلیدی است. با استفاده از کلمات کلیدی مناسب در کپی رایتینگ، پیام ما در جایگاه بسیار بهتری در نتایج جستجو قرار خواهد گرفت. در کپی رایتینگ سئوی مدرن، تمرکز ما بر تولید محتوایی است که آن‌قدر جذابیت دارد که دیگران به لینک دادن یا به اشتراک گذاری آن تمایل پیدا می‌کنند تا از این طریق، اعتبار وب‌سایت در نزد موتورهای جستجو افزایش پیدا کند که به نوبه خود باعث کسب رتبه‌های بهتر برای کلمات کلیدی هدف خواهد شد.بهینه سازی لینک های خروجی و تاثیر آن بر سئو

  • کپی رایتینگ تکنیکال یا فنی

کپی رایتینگ تکنیکال (Technical)، نوشتن متن‌های خاص در موضوع یا حوزه‌هایی است که به سطح بالایی از دانش تخصصی نیاز دارند. هدف اصلی از کپی رایتینگ فنی، ارائه ارزش افزوده به کمک اطلاعات تخصصی است. به همین دلیل، کپی رایترهای تکنیکال معمولاً کپی رایترهای حرفه‌ای نیستند؛ بلکه بیشتر متخصصانی در حوزه تخصصی خود محسوب می‌شوند. 

  • کپی رایتینگ محتوا

کپی رایتر محتوا با تمرکز بر یک موضوع خاص برای وبسایت های مختلف نویسندگی می‌کنند که با توجه به ذات کپی رایتینگ، موضوع این نویسندگی بیشتر حول محورهایی مانند مقالات آموزشی یا راهنماهای مرحله به مرحله و گام به گام خواهد بود. 

محتوای تکراری duplicate content چیست؟

  • کپی رایتینگ خلاق

کپی رایتر در این روش درباره موضوع منتخب خود نویسندگی می‌کند، اما تبلیغ محصول یا سرویس خاصی را نیز در نوشته‌هایش می‌گنجاند. غالباً نوشتن شعارهای تبلیغاتی شرکت‌ها نیز در قالب کپی رایتینگ خلاق انجام می‌شود. 

 

6 راهکار و تکنیک موثر در Copywriting

6 راهکار و تکنیک موثر در Copywriting

 

  • استفاده از رویکرد های متفاوت و خلاقانه

همه ی ما به تبلیغات مختلف و تکراری که میشنویم عادت کرده‌ایم که به پیام‌های تبلیغاتی توجه نکنیم. بیشتر ما حتی به آن‌ها نگاه هم نمی‌کنیم؛ اینجاست که نقش کپی‌رایتینگ مهم می‌شود. یک پیام تبلیغاتی با محتوای خوب می‌تواند توجه این مخاطبان بی‌علاقه را جلب کند.هر برندی مزایا و ابعاد مختلفی دارد که می‌توانید برای تبلیغ برند از هرکدام استفاده کنید؛ اما هنگام انتخاب پیام کپی‌رایتینگ به‌دقت بیشتری نیاز است. برای طراحی تأثیرگذار پیام تبلیغاتی باید آن جنبه‌ای از محصول را انتخاب کنید که بتواند مخاطب شما را تحریک و توجه او را جلب کند.

  • برای عنوان متن وقت بگذارید

 عنوان‌ها همیشه یک ابزار مهم برای اتصال مخاطب بوده‌اند. اگر عنوان یک متن مثلا موضوع یک ایمیل، خسته‌ کننده باشد یا به‌ اندازه کافی جالب نباشد، مخاطبان متن شما را نخواهند خواند. در تعیین عنوان محتواهای تبلیغاتی، سعی کنید مخاطبان خود را به دانستن آنچه در متن آمده است، کنجکاو کنید. 

  •  مشتریان خود را بشناسید

یک کپی‌رایتینگ موفق تنها با یک نفر صحبت می‌کند و متن آن با توجه به شرا‌یط، انگیزه‌ها، نیازها، آرزوها و چالش‌های او است. به همین دلیل باید مشتریان خود را بشناسید و آن‌ها را از نظر جمعیت‌شناسی و علایقشان بررسی کنید. سپس، متناسب با هر دسته از مشتریان خود و نیازهایشان محتوای تبلیغاتی تولید کنید.

  • از اصطلاحات تخصصی بپرهیزید

زمانی که نویسندگان محتوا در تلاش هستند که مخاطبان خود را با شرکت،‌ محصولات و یا خدمات خود آشنا کنند، ممکن است از اصطلاحات تخصصی استفاده و یا برای اینکه هدف خود را برجسته کنند؛ اما یک کپی‌رایتینگ خوب باید پیام خود را با زبان و اصطلاحات خود مخاطبان به آن‌ها برساند. این بدان معنا نیست که هرگز جوایز و دستاوردهای خود را در معرض دید دیگران قرار ندهید؛ بلکه باید دستاوردهای خود را درست همان‌گونه که هستند به بقیه گزارش دهید.
متن خود را واضح بنویسید. اگر پیچیدگی و نامفهوم بودن جملات خواننده را مجبور به خوانش چندباره متن کند، کپی‌رایتینگ نمی‌تواند به موفقیت لازم برسد.

  • همیشه مختصر ولی مفید بنویسید

یک نوشته خوب باید کوتاه باشد ولی درعین‌حال به‌خوبی پیام خود را منتقل کند. در یک پوستر و یا بنر تبلیغاتی نیز بهتر است که تعداد زیادی کلمه وجود نداشته باشد تا مخاطب شما با یک نگاه به پوستر بتواند تمام کلمات را ببیند.بنابراین، جمله‌های کپی‌رایتینگ خود را پس از نوشتن آن بررسی و عبارات اضافی را حذف کنید ولی حواستان باشد که مفهوم پیام شما تغییر نکند.

  • در تولید محتوا به جزئیات دقت کنید

هنگام تولید محتوا باید حواستان به جزئیاتی مانند اشتباهات املایی، لینک‌های شکسته،  کلمات تکراری و … باشد. این‌ها اشتباه‌های متداولی هستند که بیشتر نویسندگان به آن‌ها دچار می‌شوند ولی از یک برند انتظار می‌رود مخاطب را با این موارد مواجه نکند. اشتباه در جزئیات می‌تواند تأثیر بدی بر مخاطبانتان داشته باشد.

پست مرتبط

نظر خود را بگذارید